Évforduló

2023.12.10. 13:47

Hatvanöt évvel ezelőtt alakult meg a pedagóguskórus Salgótarjánban

A város nevét viselő pedagóguskórus 1958-ban, azaz éppen hatvanöt évvel ezelőtt alakult. Létrejöttében nagy szerepet játszott Virág László zeneiskola-igazgató, aki hosszú éveken át karnagya is volt a sikert sikerre halmozó együttesnek. Szombaton a tagok megünnepelték a fennállás jubileumát.

Csongrády Béla

Szombaton a tagok megünnepelték a fennállás jubileumát.

Forrás: Nool

Fotó: V.L.

A kilencvenes évek elejétől Baárné Dicse Zsuzsanna áll a kórus élén, de mind a szakmai munkában, mind a szervezésben nagyon aktívnak bizonyul Boros Istvánné és Boros Ágnes. A 65 éves vegyeskar szombaton emlékezett meg az évfordulóról, összekötve ezt az alkalmat az adventtel. Ennek megfelelően állították össze az est sokszínű, tartalmas programját is. A műsort gazdagította a Fülekről érkezett Melódia női kar fellépése is. Karnagyuk, Makainé Simon Katalin Salgótarjánból jár át a határon. 

A jubiláns kórust a városvezetés nevében dr. Dániel Zoltán alpolgármester köszöntötte. Kísérőként és önálló betétekkel is fellépett Farkas Diána (orgona) és Matuz Csilla (orgona, zongora). A koncert a vármegyei székhely önkormányzata, a NEA – Bethlen Gábor Alapkezelő és a házigazda, Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola támogatásával jött létre. A program a KÓTA – a Magyar Kórusok Napja 2023 rendezvénysorozata részeként valósult meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában