Néptánc

2023.11.13. 10:51

Meglepetésekkel készül advent előtti gálaműsorára a Nógrád Táncegyüttes

A Nógrád Táncegyüttes advent előtti gálaműsorára készül, melyen több különleges koreográfiát is megtekinthet a közönség.

Palchuber Kinga

Évről évre nagy sikert arat a Nógrád Táncegyüttes gálaműsora

Forrás: Nool Archív

A Nógrád Táncegyüttes a hagyományokat követve idén sem hagyja év végi gálaműsor nélkül közönségét, ezúttal november 18-án, szombaton 17 órától tartják meg előadásukat a József Attila Művelődési Központ színháztermében.

A Nógrád Táncegyüttes portálunkhoz eljuttatott közleményében tájékoztatott: az utánpótláscsoportok, a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola növendékei, a Kis Pitypang Gyermektáncegyüttes, a Pitypang Gyermektáncegyüttes, a Viganó Gyermektáncegyüttes és az Ifjú Nógrád Táncegyüttes is színpadra lép a produkcióban. A fiatalok, csakúgy mint a felnőttek csoportja idén is lelkesen készül a közös bemutatkozásra. A gálán a Tarsoly Zenekar szolgáltatja majd a talpalávalót a néptáncosoknak, akik garantáltan nem hagyják meglepetés nélkül az érdeklődő közönséget. Mint azt közölték: együttesük egyebek mellett részleteket mutat be a készülő Kitaposatlan ösvények című új előadásából, de a nemrégiben Tatabányán díjat érdemlő Ne sápadj! című koreográfia is megelevenedik a színpadon.

Mint arról portálunk korábban beszámolt: tizedik alkalommal rendezték meg a közelmúltban Tatabányán az Agóra Koreográfus Versenyt, melyen a Nógrád Táncegyüttes két koreográfiájával is bemutatkozott. A bírák döntése alapján az együttes műsoráért megkapta Tatabánya különdíját, továbbá Kovács-Jelinek Emese és Kovács József művészeti vezetők a koreográfusi első helyet is kiérdemelték a Ne sápadj! című összeállításukért. Utóbbival a barkó vidék tánckultúráját és annak kiemelkedő táncos egyéniségeit mutatták be. Erről bővebben itt olvashattok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában