Budai krónika

2023.11.26. 07:39

Hazánk első nyomtatott könyvének hasonmás kiadásával gazdagodik Salgótarján

Szűkebb hazánk könyvtárosai számára szakmai napot rendez a Balassi Bálint Könyvtár november 27-én, hétfőn.

Veres Edina

A salgótarjáni bibliotéka Facebook-oldalán osztotta meg a tájékoztatást, amely szerint a program helyszínét a földszinti előadóterem jelenti majd, ahol 10 órakor Ferik Ibolya, a könyvtár területi szolgáltató osztályának vezetője köszönti a megjelenteket. 

Ezután a Budai krónikáról, az első Magyarországon nyomtatott könyvről beszél majd a résztvevőknek Farkas Gábor Farkas PhD., az Országos Széchenyi Könyvtár irodavezetője, a Hess András nyomdájában 1473-ban készült kötet idén megjelent hasonmás kiadványának szerkesztője. Ezt követően 10 óra 45 perckor dr. Dániel Zoltán, Salgótarján alpolgármestere a városvezetés képviseletében, illetve Molnár Éva, a Balassi Bálint Könyvtár igazgatója nevében veszi át a Budai krónika egy számozott, hasonmás kiadású példányát. 

Rövid szünet után Antal Dániel, a salgótarjáni bibliotéka informatikus könyvtárosa Legózzunk robotot – építs, tanulj, programozz a könyvtárban című előadását hallgathatják meg a résztvevők. A szakmai napot végül kérdések és a program összegzése zárja majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában