2023.10.18. 08:06
Vadételek főzőversenyén mérik össze tudásukat a séfek a szentkúti étteremben
Négy étterem négy séfje vadételek készítésében méri össze tudását a nemzeti kegyhely Szent Jakab Éttermében, Mátraverebély-Szentkúton. A szakemberek mellett a vacsorára jelentkezők is értékelik a menüsorokat.
Trófeaszemle Szentkúton. A több éves hagyományra visszatekintő kelet-cserháti mustrát idén először színesíti a séfek versenye
Forrás: Nool.hu
Fotó: Beküldött
Az erdészek és vadászok zarándoklatára, a Szent Hubertusz búcsúra készülve négy menüsort állít össze Nógrád és Heves vármegye éttermeinek négy mesterszakácsa. Az ételeket a zsűri mellett a vacsorára jelentkező vendégek is értékelik – közölte portálunkkal Kerekes-Dancsok Regina, a kegyhely szóvivője.
Először rendeznek exkluzív vadvacsorát a nemzeti kegyhelyen, kapcsolódva az erdészek és vadászok zarándoklatához, mely egyben négy étterem négy séfjének versenye is lesz. A Szent Hubertusz ünnep előestéjén, október 27-én, péntek este négyfogásos menüsorokból választhatnak a vendégek Mátraverebély-Szentkút éttermében. A versenykiírás szerint a szarvasnyelvnek kötelező elemként mindegyik menüsorban szerepelni kell, a többit tetszés szerint állítják össze a séfek.
Kötelező elem lesz a szarvasnyelv, mellette akad még pár különlegesség
A hidegtálas ételek között olyan ínyencségeket lehet majd megkóstolni, mint például a szarvasnyelv-kocsonya, a gímszarvas-steak, vagy a fácán rilette. A versenytételek mellett Csernyik István kóstolót tart mátrai pincészete vulkanikus talajon termett boraiból.
A zsűri a legjobb szarvasnyelv, legjobb tálalás, legjobb tál és íz szempontjából értékeli az ételeket, illetve a közönség szavazatai alapján egy közönség díjat is átadnak. További információ Szentkút honlapján található.