Rendezvény

2023.10.18. 08:06

Vadételek főzőversenyén mérik össze tudásukat a séfek a szentkúti étteremben

Négy étterem négy séfje vadételek készítésében méri össze tudását a nemzeti kegyhely Szent Jakab Éttermében, Mátraverebély-Szentkúton. A szakemberek mellett a vacsorára jelentkezők is értékelik a menüsorokat.

Faragó Zoltán

Trófeaszemle Szentkúton. A több éves hagyományra visszatekintő kelet-cserháti mustrát idén először színesíti a séfek versenye

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Az erdészek és vadászok zarándoklatára, a Szent Hubertusz búcsúra készülve négy menüsort állít össze Nógrád és Heves vármegye éttermeinek négy mesterszakácsa. Az ételeket a zsűri mellett a vacsorára jelentkező vendégek is értékelik – közölte portálunkkal Kerekes-Dancsok Regina, a kegyhely szóvivője.

Először rendeznek exkluzív vadvacsorát a nemzeti kegyhelyen, kapcsolódva az erdészek és vadászok zarándoklatához, mely egyben négy étterem négy séfjének versenye is lesz. A Szent Hubertusz ünnep előestéjén, október 27-én, péntek este négyfogásos menüsorokból választhatnak a vendégek Mátraverebély-Szentkút éttermében. A versenykiírás szerint a szarvasnyelvnek kötelező elemként mindegyik menüsorban szerepelni kell, a többit tetszés szerint állítják össze a séfek. 

Kötelező elem lesz a szarvasnyelv, mellette akad még pár különlegesség

A hidegtálas ételek között olyan ínyencségeket lehet majd megkóstolni, mint például a szarvasnyelv-kocsonya, a gímszarvas-steak, vagy a fácán rilette. A versenytételek mellett Csernyik István kóstolót tart mátrai pincészete vulkanikus talajon termett boraiból.

A zsűri a  legjobb szarvasnyelv, legjobb tálalás, legjobb tál és íz szempontjából értékeli az ételeket, illetve a közönség szavazatai alapján egy közönség díjat is átadnak. További információ Szentkút honlapján található.


 


 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában