Nool.hu podcast

2023.10.07. 06:55

Szüreti mulatságok, tortafesztivál és sportesemények sora színesíti a hétvégét Nógrádban (podcast)

Az ősz egyet jelent a szüreti felvonulások és a mulatságok időszakával, de az édesszájúak, az egészségre vágyók, a múlt iránt érdeklődők, illetve a sportszeretők is kedvükre válogathatnak hétvégén a Nógrád vármegyében kínálkozó jobbnál jobb lehetőségek közül.

Angyal Eszter

E hét végén Hollókőn is szüreti mulatságot tartanak

Forrás: Nool archívum

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról korábbi cikkünkben részletesen írtunk, október első hétvégéjén is rengeteg program közül lehet válogatni Nógrád vármegyében. Palotáson a Tortafesztiválon tekinthetnek (és kóstolhatnak) meg az érdeklődők süteménycsodákat, Szécsényben a vármegye legnagyobb szüreti felvonulását tartják, de a mulatságok sorából Hollókő is kiveszi a részét. 

Az Ipolytarnóci Ősmaradványoknál két világnap alkalmából is szerveznek foglalkozásokat, Felsőpetényben tangóharmonikások fellépése is színesíti a nemzetiségi napot, Mátraterenyén egészségnapot szerveznek, míg vasárnap szentföldi kézműves termékeket helyeznek el a szentkúti kegytárgyboltban. Sporteseményekből sem lesz hiány, a megye labdarúgó, valamint kosár- és kézilabda csapatai is pályára állnak majd a hétvége során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában