Elismerés

2023.10.04. 11:39

Múzeumbarát címet kapott a salgótarjáni zeneiskola

A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola és a Dornyay Béla Múzeum az elmúlt években izgalmas foglalkozásokat hívott életre a gyerekek örömére. E közös munkáért és a szoros együttműködésért az intézmény Múzeumbarát címet adományozott a zeneiskolának.

Palchuber Kinga

Az oktatási intézmény ötleteivel népszerűsíti a zenét

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Barabásné Morvai Tímea, a Váczi intézményvezetője portálunk érdeklődésére elmondta: igazi meglepetésként érte az intézményt, amikor Shah Gabriella múzeumigazgató minap átnyújtotta számukra az elismerést. –  A Dornyay Béla Múzeummal a szorosabb kapcsolat két évvel ezelőtt alakult ki, amikor a pandémia miatt megváltoztak a tanítási szokások. Bár a gyerekek már ekkor jelenléti oktatásban tanultak, viszont a szülőket még nem fogadhattuk az iskola falain belül – tette hozzá az igazgató.

Kiemelte: így született meg az ötlet, hogy ne csak a zeneiskola zárt ajtajai mögött muzsikáljanak a gyerekekkel, hanem kitáguljon a tér. – A múzeum vezetőjében egyből partnerre találtunk, s elkezdtük életre hívni a Múzeumi dallamok címmel felruházott foglalkozásokat. Az intézmény örömmel adott helyet a zenélésnek és elindult egy gyümölcsöző munkafolyamat, ami tavaly már addig fejlődött, hogy minden hónapban meghívtuk a városi óvodák csoportjait az összművészeti múzeumpedagógia programokra – ismertette Barabásné Morvai Tímea. 

Mint mondta: ezeket a másfél órás alkalmakat mindig igyekeztek egy nagy és aktuális témakörhöz kapcsolni, miközben a közös játék igazi csapattá formálta a két intézmény kollégáit, na meg persze a gyermekeket is. A zeneiskola igazgatója elárulta: a visszajelzések is nagyon pozitívak voltak a foglalkozásokat érintően, a múzeum pedig ezt a közös sikert és az eredményes együttműködést hálálta meg az intézménynek odaadományozott Múzeumbarát címmel. Nem is kérdés az érintettek számára, hogy szeretnék folytatni a megkezdett munkát, az idei első találkozót október végén szeretnék is már megtartani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában