Irodalom

2023.10.08. 08:58

Megjelent A síron túl Alaszka című kalandregény, szerzője salgótarjáni

Napvilágot látott régi újságíró kollégánk, Benkő Mihály új könyve. A síron túl Alaszka című kalandregény már a harmadik a sorban, amit a Mike Hamilton írói néven alkotó író az asztalra tett pályafutása során.

Faragó Zoltán

Benkő Mihály, írói nevén Mike Hamilton új kalandregénye Alaszka vadonjába kalauzolja el az olvasót

Forrás: Nool

Fotó: Andó Ákos

A könyv bemutatója a salgótarjáni Balassi Bálint könyvtárban lesz október 11-én, szerdán 17 órakor, a földszinti klubhelyiségben. A kötet a helyszínen meg is vásárolható, a szerző dedikálja is igény esetén. Az író portálunk kérdésére elmondta, hogy a könyv Feltámadás után című, előző munkájának folytatása, azzal több szálon is összefügg, de természetesen önállóan is értelmezhető a történet.

– A misztikum és a valóság határán egyensúlyoz a cselekmény, szándékosan nem foglalva állást tudományosan nem bizonyított, de nem is cáfolható kérdésekben – mondta el portálunknak a szerző. – A karakterek ellentétei abból fakadnak, hogy ki, milyenné szeretné formálni bolygónkat. Napjainkban ez sorskérdés, mert a Föld még mindig csodálatos ugyan, de sérülékennyé is vált.

A síron túl Alaszka természetleírásai, a környezet pontos bemutatása nem véletlen, a szerző járt Észak-Amerika rengetegeiben, a történet megírása során is gyakran kereste fel ihletért az erdőt. Benkő Mihály munkája nélkülözi a felesleges könyvoldalakat, ezért ő maga is lényegregénynek nevezi  művét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában