Előadás

2023.10.26. 13:58

Egyelőre nincsenek szerepálmai a salgótarjáni származású színésznek

A salgótarjáni származású Sándor Soma a kaposvári Csiky Gergely Színház színésze, legújabb filmjéről mesélt, amely egyik főszerepét is kiérdemelte.

Sándor Soma már a gimnázium utolsó évében eldöntötte, hogy a színészetet választja hivatásául

Forrás: Beküldött fotó

Mint arról korábban beszámoltunk: gimnáziumi utolsó évében döntötte el, hogy a színészet mesterségét választja Sándor Soma, igaz, a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium diákja akkor már tudta, hogy a színpad vonzza leginkább a többi szakma ellenében. A kaposvári egyetem felvételije jól sikerült számára, majd a Csiky Gergely Színház színészi állást is kínált a végzett színművésznek, így ma már egyre több szerepet bíznak rá a somogyi teátrumban. Sándor Soma ezúttal az egyik főszereplőt játssza az Elfogy a levegő című filmben. Moldovai Katalin rendezésének magyarországi bemutatója november elején várható, ám egy torontói és varsói filmfesztiválon már bemutatták, utóbbin három díjat kapott.

A Somogy vármegyei hírportál a film forgatásának részleteiről kérdezte a fiatal tehetséget.

– Sajnos a torontói fesztiválra nem tudtam elutazni, mert akkor volt a Képzelt beteg című előadás főpróbahete Kaposváron, viszont a varsói sikernek nemrég a helyszínen örülhettem – mondta el a sonline.hu-nak Sándor Soma, aki a kaposvári egyetemi évek alatt, még 2021-ben kezdte forgatni a filmet.

– A koronavírus-járvány idején, amikor színházi téren is minden leállt, de a filmes világ még működött, voltunk olyan bátrak az osztálytársaimmal, hogy felkerestünk casting-direktorokat, anyagokat küldtünk magunkról, hogy itt vagyunk, egyetemisták vagyunk, és ha úgy látják, bármit szívesen elvállalnánk. Abban az évben egy meghallgatás után másnap felhívtak, hogy enyém a szerep, ami nagyon meglepett– emlékezett vissza Sándor Soma.

A forgatás intenzív volt, Gyergyószentmiklóson zajlott, ahol majdnem két hónapot töltöttünk együtt a stábbal. Ez egy nagyon szép időszak volt, rengeteget tanultam belőle – tette hozzá a színész, aki a filmben a leghangsúlyosabb férfi karaktert, Viktort alakítja, egy zárkózott, sötét múltú gimnazista fiút.

– Sok mindenben hasonlítunk egymásra a filmes karakteremmel, de azért nem teljesen én vagyok az, akit a néző látni fog. Mivel ez volt az első filmes szerepem, meg kellett tanulnom azt is, hogy teljesen másképp, sokkal kisebb gesztusokkal kell a kamerák előtt játszani, mint a színpadon. Sőt, mivel a film rendezője, Moldovai Katalin a finom, letisztult játék híve, az elején többször rám is szólt, hogy kicsit sok a játékom. Idővel aztán lassan ráéreztem és nagyon élveztem a forgatást.

Egyelőre nincsenek szerepálmai, tapasztalni szeretne

– Hárman kaptunk szerződést a kaposvári színészosztályból Csapó Judittal és Farkas Laurával, a többiek az ország más színházaiba szerződtek – mondta Sándor Soma. – Ha tehetjük, megyünk és megnézzük egymás alakításait – folytatta a színész, majd hozzátette, hogy szülővárosában, Salgótarjánban is nagyon sok darabot látott gimnazistakorában, de oda már nagyon ritkán jut el. – Most a Túl a Maszat-hegyen című előadást próbáljuk, amely izgalmas előadás lesz, szerintem a gyerekek imádni fogják. Ezt követően az Illatszertárban lesz egy hálás szerepem, és Aladdin szerepét is megkaptam. Egyelőre nincsenek szerep­álmaim, tanulni és tapasztalni szeretnék itt Kaposváron – tette hozzá a fiatal színész.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában