Előadóművészet

2023.09.30. 16:05

Orbán Bori valósággal lenyűgözte a közönséget a balassagyarmati őszi francia esten

Őszi párizsi hangulatot varázsoltak a Mikszáth Kálmán Művelődési Központba péntek este, ahol Orbán Bori és Pánczél Kristóf koncertje, valamint sok francia finomság várta a vendégeket.

Lukács Zsófia

Orbán Bori fellépése nagy sikert aratott a szép szeptember végi estén

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Egyre nagyobb közönséget vonzanak a balassagyarmati tematikus estek színvonalas koncertekkel, színpadi beszélgetős programokkal. Pénteken este is megtelt a művelődési központ az Ősz Párizsban című rendezvényen, ahol Orbán Bori Ma Chanson lemezbemutatóját hallhatta a közönség, akit Pánczél Kristóf zongorán és Agatics Krunoszláv harmonikán kísért.

Orbán Bori jazz- és sanzonénekesnő, színésznő, a népi ének-szak és két konzervatórium elvégzése után különböző formációkban ad koncerteket közel egy évtizede. Fellépett már a Fészek Klubban, a Nyitott Műhelyben, az Opus Jazz Clubban, és Mátészalkától Kapolcsig koncertezett. A Pozsonyi Piknik felfedezettjeként is emlegetik. Jelenleg is az Udvari Kamaraszínházban magyar történelmi drámák főszerepét alakítja.

A sanzon mellett közel áll hozzá a jazz korai műfaja, a bossa novák és a tangó. Az elbűvölő Orbán Bori első lemeze Ma chanson címmel jelent meg, amelyet Miquéu Montanaro írt, a dalok a lány gyermekkoráról és érzéseiről szólnak.
A balassagyarmati közönség többek között az énekesnő saját lemezéről hallhatott dalokat, valamint francia klasszikus sanzonokat és Edith Piaf dallamait is megszólaltatta lenyűgöző hasonlósággal. A formációnak ez a második koncertje Balassagyarmaton.

 –  Tavaly már egy fantasztikus hangulatú fellépésünk volt itt, egyik kedvenc koncerthelyszínünk lett, maradandó élmény volt. Nagyon hálás közönség és látom, hogy átérzéssel hallgatják a dalaimat, együttéreznek , mi pedig szívesen, örömmel jöttünk ide vissza – mondta el portálunknak Orbán Bori.

Az énekesnő azt is elárulta, hogy az éneklés mellett most a színészet köti le leginkább és legközelebb egy színi előadásban tér majd vissza az Ipoly-parti városba. Arra is kitért, hogy rengeteg fellépése lesz a közeljövőben, többek között az Udvari Kamaraszínházban október 12-én az Anjou című elődásban, majd a Wass Albert előadásban láthatja a közönség, ezen felül jazz koncertekre, fesztiválokra is várják országszerte.

A balassagyarmati koncert nagy sikert aratott a közönség soraiban. Azt est valódi francia hangulatát fokozták a Latte Maffiato Salon Jazz Band tagjai, Rédei Reni műsorvezetésével. Emellett a jellegzetes ételek és italok is szerepet kaptak, croissant, macaront, különböző sajtkülönlegességeket, valamint borokat és pezsgőket kóstolhattak a vendégek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában