Gasztronómia

2023.09.20. 07:48

Fakanalak mártóznak meg a kondérokban az őrhalmi gasztronómiai fesztiválon

Rendszerint az ősz első hónapjának végén rendezik meg Őrhalomban a falu gasztronómiai rendezvényét, az Arany Fakanál főzőversenyt.

Hegedűs Henrik

A polgármesteri hivatal udvarára ezúttal szeptember 23-án, szombaton reggelre várják a serény szakácscsapatokat a szervezők. Baráti társaságok, kollektívák, civil szervezetek, szomszédságok, intézmények jelentkezhetnek bátran, bármilyen ínycsiklandó falatokat lehet készíteni szabad tűzön, csupán egy a kitétel, hogy a finomság helyben rotyogjon. A házigazdák a versengők számára biztosítanak egy vödör tűzifát, illetve az alapanyagok beszerzéséhez hétezer forintot, míg a további kellékekről és hozzávalókról a résztvevők gondoskodnak.

A főzőhelyek elfoglalását követően a csapatok délelőtt tíz órakor indítják az első műveleteket, míg a zsűri délután fél háromtól kezdi meg az értékelést, míg az eredményhirdetés öt órától lesz. A verseny végén retro diszkóban szórakozhat a jóllakott nép. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában