Nool.hu videó

2023.07.31. 12:28

Törökök és spanyolok is ropták a nemzetiségi találkozón Bánkon (fotók, videó)

Remek hangulat jellemezte vasárnap a Nógrád Vármegyei Nemzetiségi Találkozó hangulatát Bánkon, a víziszinpadon és környékén. Látványos képeket is hoztunk a helyszínről.

Hegedűs Henrik

Pörögtek a lábak és a szoknyák is a bánki víziszínpadon

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A tóparti térség ez alkalommal teljesen benépesült gyönyörű népviseletbe öltözött emberekkel. A több mint öt évtizedes múltra visszatekintő rendezvénysorozat gálaműsorát hagyományosan itt tartják, a nyugat-nógrádi településen, és a népzenei együttesek kíséretében sorra mutatják be a különböző csoportok pergő lábú kivételes táncoló tudásukat. A hazánk szlovák nemzetiségi községeiből és városaiból érkezettek mellett ezúttal is hangos ovációt váltottak ki a szomszédos Szlovákiából jött, igen magas színvonalú műsorral előrukkoló csoportok, ráadásul igazi különlegességgel szolgáltak a spanyolországi Baleár-szigetekről Magyarországra kirándult mallorcai spanyol, és az ankarai török fiatalok.

 

Mint arról beszámoltunk: múlt héten öt napig újra – immár huszonhetedik alkalommal – nemzetközi folklórfesztivált rendeztek Nógrád-szerte, nagy sikernek örvendett idén is a rendezvény.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában