Hagyomány

2023.07.26. 20:30

Somoskő vára alatt nyitott kaput az idei folklórünnep (fotók)

Ma délután, kora este elkezdődött a már a 27. alkalomnál járó, július 26-ától 30-ig tartó, tehát ötnapos Nógrádi Nemzetközi Folklórfesztivál.

Csongrády Béla

Havasok üzenetét hozta a kürtszó

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A burundi, a spanyol és a török csoportokat, a Nógrád táncosait és a Csibaj Banda tagjait, valamint a megjelent érdeklődőket salgótarjáni, losonci és besztercebányai vezető személyiségek köszöntötték szerda délután a somoskői várnál. Üdvözölte a fesztivál résztvevőit – a házigazdák illetve a szervezők nevében – dr. Egyed Ferdinánd, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is. 

A rendezvénysorozat helyszíne 27-én, csütörtökön 17 órától Kazár és Mihálygerge, 18.30-tól pedig a salgótarjáni Fő tér lesz. Utóbbi helyszínen 28-án, pénteken 18.30 órai kezdettel tartják a XIX. Tarjáni Folk és Szlovák Napot. Július 29-én, szombaton szlovákiai településeken lesznek bemutatók, a fesztivál 30-án, vasárnap 19 órától Bánkon gálaműsorral zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában