Tábor

2023.07.20. 20:28

Harminchatodik alkalommal rendezik meg a balassagyarmati nemzetközi muzsikustábort

A Balassagyarmati Dalegylet Egyesület tábort szervez magánének, fuvola, klarinét, hegedű, illetve gordonka szakokon a helyi Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában július 21. és 30 között. A tanszakok koncertjeire minden érdeklődő zenekedvelőt várnak majd.

Nool.hu

A tanszakok koncertjeire minden érdeklődő zenekedvelőt várnak majd

Forrás: Archív fotó: Nool

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A 36. balassagyarmati „Zene határok nélkül” nemzetközi muzsikustábor idén több mint 60 résztvevővel veszi kezdetét július 21-én, pénteken. Olyan kiemelkedő szakmai múlttal rendelkező tanárok közreműködésével mint Tokody Ilona, Muskát András, Matuz István, Eckhardt Gábor, Kiss Péter, Kanyó András, Klenyán Csaba, Perényi Eszter, Banda Ádám és Varga István.

A foglalkozások egyéni órabeosztás szerint zajlanak majd és valamennyi estén hangversenyt is adnak a tanszakok. A foglalkozások július 21-én délelőtt kezdődnek és július 30-án, vasárnap kora este hangversennyel érnek véget.

A nyílt programok július 21-én az EAR Együttes hangversenyével indulnak, majd július 22-én, szombaton 16 órától Mohorán, a Tolnay Klári Emlékháznál rendeznek hangversenyt. Ezen a napon a zeneiskolában Forgó Benjámin és Robotka Bertalan Chopin-estjét, július 23-án, vasárnap pedig a tanárok koncertjét hallhatja a közönség. Július 24. és 28. között a hallgatói koncerteké lesz a főszerep és a színpad. Július 29-én, szombaton tartják a díjátadó- és a gálaestet, július 30-án, vasárnap pedig a mesterek és tanítványok zárókoncertjét élvezheti a nagyérdemű.

A résztvevők nevezhetnek Weiner Leó vagy kortárs magyar zeneszerzők műveinek előadásával a kurzushallgatóknak hirdetett előadói versenyre is.
Mindezek mellett workshopot is szerveznek, amit Eckhardt Gábor Liszt Ferenc-díjas zongoraművész tart.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában