Zene

2022.07.20. 14:52

Minden este koncertet adnak a gyarmati muzsikustábor résztvevői

Idén már a 35. alkalommal találkoznak a muzsikustábor résztvevői az Ipoly-parti városban.

Lászlók Judit

Az előző években is nagy sikerrel rendezték meg a muzsikustábort Balassagyarmaton

Forrás: Nool Archívum

A Balassagyarmati Dalegylet már a 35. alkalommal rendezi meg a Zene Határok Nélkül- Nemzetközi Muzsikustábor, Verseny és Művészeti Fesztivált július 20. és július 30. között a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában (RMAMI). 

Egy hangverseny kivételével az összesnek az intézmény ad majd otthont, 19 órai kezdettel. Így szerdán azaz ma az EAR együttes produkcióját hallgathatják meg az érdeklődők. Csütörtökön a muzsikustábor tanárainak előadását, pénteken Robotka Bertalan és Forgó Benjámin zeneakadémia hallgatók Chopin estjét nézhetik meg. Szombat 16.30 órakor a tábor tanárai és diákjai, valamint a Balassagyarmati Dalegylet közösen adnak ünnepi hangversenyt Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban. 

Július 25-én fuvola és ária esttel, július 26-án a hallgatók hangversenyével, július 27-én Weiner Leó és a kortárs magyar zeneszerzők műveiből álló hangszeres előadói versennyel, július 28-án pedig a hallgatók koncertjével kedveskednek az érdeklődőknek a művészeti iskolában. Július 29-én gálaestet tartanak, végül július 30-án a mesterek és a tanítványok közös koncertjével zárják a tábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában