Nemzetközi Muzsikustábor

2023.07.21. 15:15

Az EAR Együttes hangversenyével indul a művészeti fesztivál Gyarmaton

Pénteken kezdődik a Zene határok nélkül elnevezésű nemzetközi muzsikustábor és zenei fesztivál Balassagyarmaton. Az EAR Együttes koncertje 19 órakor nyitja meg az eseményt a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában.

Nool.hu

 – Az EAR Együttes 1991 óta működik speciális profillal, amelyben hazánkban máig is egyedülálló az élő elektroakusztikus zenében. Neve is az Electroacoustic research (elektroakusztikus kutatás) rövidítése, miközben az angol „fül” szó is kiolvasható a három betűből. Valóban, erre a zenére nyitogatni kell a fület, sőt, nemcsak a közönségét, hanem a szerzőkét is, akik a technika fejlődésével új és új lehetőségeket kapnak, miközben arra kell törekedniük, hogy ne vesszenek el a számítógépek és az elektroakusztikus hangszerek úttörő hangzásaiban, hanem azokból időtálló műveket hozzanak létre. Ezt a törekvést húzza alá az is, hogy az EAR Együttes rendszeresen bemutat elektroakusztikát nem alkalmazó alkotásokat is. Mintegy 400 kompozíció íródott az együttes számára – ismertette Ember Csaba karnagy, a fesztivál szervezője.

A műsorban Sugár Miklós, Madarász Iván, Hollós Máté és Pintér Gyula szólaltatja majd meg a zongorát, a fuvolát és a klarinétot. Az eseményen közreműködik Fenyő Gusztáv, Matuz István, Klenyán Csaba, illetve Horváth István.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában