Nool.hu podcast

2023.06.08. 14:09

Valódi ünnep ez a hét a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtár életében (podcast)

Átadták a héten a város egyik legrangosabb elismeréseit, a Balassi-díjakat Salgótarjánban, a Balassi Bálint Könyvtárban, ráadásul a következő napokban remek programokat kínál a völgyvárosban és környékén élőknek a 94. Ünnepi Könyvhét is. Molnár Éva, az intézmény igazgatója mesélt a hét eseményeiről.

Angyal Eszter

Molnár Éva, a Balassi Bálint Könyvtár igazgatója

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról korábban beszámoltunk: huszonnyolcadik alkalommal ismerték el hétfőn a kultúra iránt elkötelezetteket a salgótarjáni Balassi Bálint Könyvtárban, a Balassi-díj átadó ünnepségen. Az intézmény harmincöt éve működik az otthonául szolgáló épületében, ezen jeles alkalomból egy új kitüntetéssel, a Balassi Elismerő Oklevéllel bővült a kiosztott díjak sora.

Csütörtökön megnyitotta kapuit a 94. Ünnepi Könyvhét is a közönség előtt Salgótarjánban. Mint azt előzetesen megírtuk, a többnapos eseménysorozaton egyaránt visszaköszön a Madách 200, illetve a Petőfi 200 emlékév, de zenés műsor és családi mókatár is színesíti majd a programokat. A rendezvény keretében fiataloknak és idősebbeknek egyaránt számos remek lehetőséget kínálnak a szervezők.

A Balassi-díj és az Ünnepi Könyvhét helyi programjainak kapcsán Molnár Éva, a Balassi Bálint Könyvtár igazgatója mesélt a Hír FM és a Nool.hu közös műsorában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában