Nyárváró

2023.06.18. 11:28

Betyárkodásból sem lesz hiány a nyáron Cserháthalápon

Augusztus második szombatján rendezik meg Cserháthalápon a hagyományos Betyárasztal Fesztivált, amelyre már most javában készül a falu apraja-nagyja. Ezen kívül a komolyabb fejlesztések előkészítését is végzi az önkormányzat.

Hegedűs Henrik

Már most nagyon készülnek a Betyárasztal Fesztiválra a településen

Forrás: Archív fotó

A részletekkel kapcsolatban Dócsné Sávolyi Henriett, a település polgármestere portálunknak elárulta: az egykori családi kúriában, ami a község felett egy dombtetőn található, rendezvényházat alakítanak ki, amelyre központi forrásból nyertek támogatást. Itt a „papírmunka” lényegében befejeződött, hamarosan a konkrét kivitelezés is elindulhat. A korszerűsítés első lépése az energetikát érinti, a nyílászárók cseréjét, illetve a fűtési rendszer modernizálását, a villamoshálózat felújítását, valamint a tetőcserét. Ezután következhetnek majd a belső munkálatok. Hasonlóképpen fejlesztés zajlik a Levendula Vendégházban is, továbbá a régi tűzoltószertárból a közfoglalkoztatottaknak pihenőpontot létesítenek.

– Nagyon készülünk a Betyárasztal Fesztiválra, amit augusztus 12-én, szombaton rendezünk meg. Őszintén remélem, hogy a korábbi évek felhozatalához hasonló érdeklődéssel szembesülünk majd, sok-sok vendéget várunk, minden korosztály számára tartalmas programokat kínálva. Idén is lesz fogathajtó verseny a művelődési házzal szemközti tágas réten, valamint a hagyományőrző műsorokból és a könnyűzenei fellépőkből sem lesz hiány. A betyárvirtusra tekintettel a szabadtéri színpad feletti tisztáson bográcsozást is szervezünk, több főzőcsapat részvételével, akik a vándorló szegénylegények konyhájának különlegességeit is elkészítik az üstökben – fejezte be nyári kitekintését a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában