Továbbképzés

2023.05.17. 10:21

Új ismeretekkel bővült a nógrádi közművelődési szakemberek tudása Salgótarjánban

Amatőr művészeti csoportok mentorálásához kaptak szakmai muníciót a közművelődési szakemberek Salgótarjánban a közelmúltban. A 60 órás közművelődési szakmai továbbképzés a tanúsítványok átvételével zárult.

Veres Edina

A 60 órás közművelődési szakmai továbbképzés a tanúsítványok átvételével zárult

Forrás: NMI

Szűkebb hazánk 15 településéről érkeztek közművelődési szakemberek a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) által szervezett 60 órás képzésre, amelynek a József Attila Művelődési Központ adott otthont.

Az NMI honlapján olvasható tájékoztatás szerint a foglalkozások gyakorlatorientáltak voltak, mivel számos kiscsoportos feladatmegoldás színesítette az elméleti ismeretek átadását.

– A képzés során a hallgatók megismerkedtek többek között az amatőr művészeti közösségek szerepével és a helyi társadalomra tett hatásával, valamint a csoportok helyzetének, problémáinak megismerési módszereivel. Elméleti tudást kaptak a mentori szerep sajátosságairól, a mentorálás fajtáiról, illetve a mentorrá válás folyamatáról – olvasható a honlapon.

Az NMI arra is kitért, hogy a fent felsoroltakon túl a résztvevők a mentorálási folyamat tervezése mellett a csoportokban felmerülő konfliktushelyzetek felismerésével és kezelésének lehetőségeivel kapcsolatban is bővíthették ismereteiket.

A tájékoztató szerint a csoport tagjai aktívak voltak az órákon, konstruktív hozzászólásaikkal, gyakorlati példák ismertetésével, illetve tapasztalataik megosztásával járultak hozzá a képzési tartalmak kiegészítéséhez.

– Elmondásaik alapján bővült ismereteik köre egymás településeiről, az ott alkotó amatőr művészeti csoportokról, továbbá a velük való foglalkozások sokféleségéről – adta hírül az NMI, hozzátéve: minden hallgató eredményesnek és hasznosnak tartotta a képzést, hiszen az azon hallottakat a napi gyakorlati munkájukba is beépíthetik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában