Muzsikaszó

2023.05.04. 08:30

Nótás délutánnal köszöntik a tavaszt a tarjáni egyesület tagjai

Beköszöntött a tavasz, s bizony idén sem maradhat el a Salgótarjáni Magyar Nóta- és Népzenei Egyesület napsütötte évszakhoz köthető, dallamos műsora.

P. K.

Bohács István bízik abban, hogy a fiatalok között is akadnak érdeklődők a nóták iránt

Forrás: Nool

Fotó: Ladóczki Balázs

Bohács István Aranykoszorús és Arany Cinege díjas nótaénekes évekkel ezelőtt indította útjára nótás délutánjait, melyeknek már igazi hagyománya van a nógrádi vármegyeszékhelyen. A Dankó Pista életműdíjas énekművész portálunknak már nem egyszer adott interjút, melyek mindegyikében kifejtette azt, hogy mióta csak az eszét tudja a nótázás segíti át örömön és bánaton. 

– Úgy gondolom, hogy az alázat mindennél fontosabb egy előadóművész életében. Minél kedvesebbek vagyunk a közönséghez, s minél inkább törődünk velük, annál jobban megkedvelnek. Másfelől a nótákat szívből, szívből és szívből kell énekelni, s ha ez a három szív megvan, akkor a siker garantált! A nótaénekléssel csupa jó dolog vesz körül, amelyek tudatában igazán boldogan élem a mindennapjaimat – nyilatkozta korábban Bohács István.

E nótaszeretetet pedig a nótadélutánokkal igyekszik átadni a salgótarjáni közönségnek is, így ötlete nyomán a lehetőségekhez mérten minden évszakban igyekszik életre hívni a dalos eseményt. 

– Ezúttal május 13-án, szombaton, 14 órától fakadunk dalra a Salgótarjáni Magyar Nóta- és Népzenei Egyesület lelkes tagjaival a József Attila Művelődési Központ klubtermében. Az énekesek előadásaiban a Budapesti Cigányzenekar működik közre, akik mindig örömmel érkeznek játszani a műsorra. Tamás József Nívó-díjas prímás, Frei János László zongorista és Zsákai József gitáros már jól tudják, mely nótáktól is „döglik a légy” – mondta portálunknak Bohács István, aki ezúttal is mindent megtesz azért, hogy a közönség lelkébe igazi tavasz költözzön a közös nótázástól. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában