Műsor

2023.05.27. 17:47

A Rakonca Néptáncegyüttes vezetőjének történetét ismerhetik meg a nógrádi rádióhallgatók

Lassan egy éve, hogy elindult a Gömör és Nógrád Rádió. Az önkéntesekből álló rádió ez idő alatt hetente mutatta be a Palócföld társadalmilag aktív személyiségeit határtalanul. Vendégeik között a salgótarjáni, a rozsnyói és a rimaszombati néptáncegyüttesek vezetői mellett most a füleki Varga Norbert kerül a mikrofon elé, a Rakonca Néptáncegyüttes alapítója és vezetője, aki 27 éve kezdte társadalmi küldetését.

Nool

A füleki Varga Norbert kerül a mikrofon elé vasárnap

Forrás: Beküldött fotó

Mit adott a 27 év a néptáncegyüttes tagjainak? Miért fontos az utánpótlás? Mit nyújt a néptánc egy gyermeknek? A május 28-án, vasárnap 18 órakor kezdődő KüldetésTudat című műsorból minderre választ kaphatnak az érdeklődők.

Portálunk Bódi László műsorvezetőt, a Gömör és Nógrád Rádió alapító tulajdonosát faggatta arról, milyen érzésekkel várja a rádió közeledő első születésnapját. – Magam sem gondoltam volna, hogy ez a csoda ekkora sikert hoz. Újabb és újabb önkéntesek jelentkeznek, egyre több hallgatója van rádiónknak, illetve egyre többen kapnak általa hitet, miközben erősödik társadalmi szerepvállalásuk, bátorságuk és nemzeti összetartozás-érzésünk. Úgy érzem, ezen a rádión jelenleg Isten áldása van. Egyre több vállalat, vállalkozó támogatja, egyre több hallgatónál jelenik meg ez a mi rádiónk érzés – mesélte Bódi László, miközben örömkönnyek jelennek meg a szemében.

Hozzátette: természetesen vannak hullámvölgyek, de akadnak csodálatos visszajelzések is.

– A minap csatlakozott hozzánk egy újabb önkéntes, aki a következő szavakkal élt:”biztos vagyok benne, hogy a rádió mondanivalója, a kiváló riportok sokakat megszólítanak, megérintenek. Apró lépésekkel erősítik a gömöri és nógrádi közösség tagjait. Ha élhetek egy személyes példával…hetekig gondolkodtam, merjelek e megszólítani titeket, hogy közétek szeretnék tartozni. Azonban a riportalanyok annyiszor elmondták  – egymástól függetlenül –, ha tenni szeretnénk a közösségünkért, ne féljünk megtenni az első lépést” –  hangsúlyozta Bódi László.

Mint megtudtuk: május 28-án, vasárnap a 18 órakor kezdődő KüldetésTudat című műsorban a magyar kultúra, a világszerte csodált magyar néptánc lesz a középpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában