Eseménysorozat

2023.05.11. 13:06

Kastélytörténeti bemutató is várja az érdeklődőket a bátonyterenyei közösségformáló programon

Idén a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központ is csatlakozott a Közösségek Hete elnevezésű országos eseménysorozathoz. Annak keretében több érdekes programmal is készülnek a látogatóknak.

G. E.

Az országos programot azzal a céllal rendezik meg 2017 óta, hogy felhívják a figyelmet a közösségekben rejlő értékekre, annak megtartó erejére. Ebben az esztendőben a Petőfi 200 emlékév köré szerveződik a május 8. és 14. között megtartott eseménysorozat témája.

Ennek keretében Bátonyterenyén több ingyenes programmal is készülnek. Petőfi Sándor verseinek illusztrációiból nyílik kiállítás „S egy nemzet fogja megtapsolni lantom” címmel május 12-én, pénteken 11 órakor. A tárlatot május 18-ig, csütörtökig tekinthetik meg az érdeklődők az Ady Endre Művelődési Központ Iványi Ödön Művészeti Kisgalériájában. 

A kisterenyei Gyürky-Solymosssy- kastélyban pedig másnap, május 13-án, szombaton várják nyitott kapukkal a látogatókat, akik 15 és 18 óra között kastélytörténeti előadást hallhatnak. Emellett óránként induló tárlatvezetésen is részt vehetnek a helyszínre látogatók. 

– Mindenkinek ajánljuk a fenti programokat. Utóbbi jó lehetőség arra, hogy a helyiek és a környéken élők is megismerjék a Palóc Portát és az ott berendezett kiállítást, azt ugyanis a bátonyterenyeiek közül is kevesen látták még – tájékoztatott Maruzs-Molnár Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezetője.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában