Gasztronómia

2023.05.06. 13:11

Javában készülődnek már Patakon a tömérdek pampuska megsütésére

Javában készülnek már a falubeliek az egész környéken hírneves, a szokás szerint piros pünkösd vasárnapján rendezendő Pampuska Fesztiválra. Az eseménynek a napokban kialakult a végleges programtervezete.

Hegedűs Henrik

A május 28-i helyszín idén is a község sportpályája és környezete lesz. A megnyitót 14 órára időzítették a szervezők, és amíg az udvar hátsó fertályában a helyiek és vendégeik szorgalmasan főzik a finomságokat, addig az érdeklődőket a szabadtéri színpadon különböző fellépők szórakoztatják. Többek között szerepelnek majd az óvodások, az iskolások, bohóc csal nevetést a gyermeki arcokra, bemutatkozik az Ipoly túloldalán található felvidéki Inám település, míg a népzenei-néptáncos dallamokról és forgásokról az ipolykeszi, szécsényi, tereskei és mohorai csoportok gondoskodnak, a humort pedig Margit és Annus, a két pletykázó asszonyság szolgáltatja a közönségnek. A modernebb műfajok képviselője a Havanna táncegyüttes lesz, és természetesen a sztárfellépők sem maradhatnak el, így Szőke Richárd és Jolly.

Fekete Tibor, Patak polgármestere elmondta még, érdekességek is a fesztivál kelléktárába kerülnek. Helyi termelők és szolgáltatók mutatják be és kínálják portékáikat, míg a faluban működő gyöngyfűző, hímző, makramé és quilling szakkörökben formált alkotásokból kiállítást tekinthetnek meg a focipályára betérők. A szervezők őszintén remélik, messzi tájakon is híre megy a fesztiváljuknak, hiszen a korábbi években bőven érkeztek látogatók a megyehatáron túlról is, a főzőkollektívák pedig rengeteg adag pampuskával készülnek, nem maradhat emberfia éhesen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában