Tárlat

2023.04.01. 08:27

Örményországot mutatja be az Arménia-Mánia fotókiállítás Gyarmaton

Kovács Bea fotóiból nyílt kiállítás a napokban Balassagyarmaton a Madách Imre Városi Könyvtárban. A megnyitón a budapesti Urartu Örmény Színház alapítója és igazgatója, valamint Nelson Sahakjan operaénekes idézte meg az ország hangulatát a közönségnek.

Ember-Lukács Zsófia

Örményországról nyílt kiállítás Balassagyarmaton, a kaukázusi ország tájai és kultúrája iránt sokan érdeklődtek

Forrás: Nool.hu

Fotó: Ember-Lukács Zsófia

A gyarmati származású Kovács Bea fotográfus két egymást követő évben díjazott lett a Magyar Sajtófotó pályázaton, valamint neki ítélték az André Kertész-nagydíjat is. A fotózás mellett kozmetikusként is dolgozik, 2017-ben végezte el a fotográfus képzést. Rendszeresen fotóz és riportokat készít Örményországban. 

A kiállítás megnyitóján Diramerján Artin, a budapesti Urartu Örmény Színház alapítójával és produkciós igazgatójával elevenítette fel a fotográfus az örmény élményeit, kötődését, elköteleződését. 

– Váratlanul lehetőségem adódott Örményországba utazni, ahol nagyon sok emberrel összebarátkoztam, fantasztikusra sikerült az utam, azóta is sok emberrel tartom a kapcsolatot, évente többször is visszajárok – mesélte a fotográfus. Hozzátette, hogy ott találkozott az embereknek egy olyanfajta bizalmával, amit itthon már nem annyira tapasztal. 

– A vendég egy szent dolog számukra és mindenhol örömmel fogadtak. Az is elragadott, hogy oda még a civilizáció nem jutott el annyira vidékre, mint itthon, ezért rendkívül természetközeli életet élnek.  A hegyek, kanyonok, a gazdag természet, ami számomra csodálatos– emelte ki Kovács Bea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában