Elismerés

2023.04.23. 19:37

Értékes különdíjat kaptak a legjobb fuvolisták Balassagyarmaton

A hétvégén rendezték meg a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában a XI. Országos Fuvola-Duó Versenyt. Az eseményen a Zenetanárok Társaságának különdíját is kiosztották.

E-L.Zs.

Többen is elismerést vehettek át

Forrás: Nool

Fotó: E-L.Zs.

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken kezdődött a XI. Országos Fuvola-Duó Verseny Balassagyarmaton. Triók, kvartettek, kvintettek, nagyobb együttesek léptek színpadra a neves zsűri – dr. Romos Zsolt, Kanyó Dávid és Pápista Andrea fuvolaművészek – előtt.

A rendezvény szombat esti díjkiosztóján dr. Romos Zsolt elmondta: nem volt könnyű dolga a zsűrinek, mert annyi színes produkciót hallhattak, amiben rengeteg érték van. 

– Modern, rohanó világunk miatt ritkák az olyan alkalmak, amikor egymásra tudunk figyelni. A kamarazene egy remek lehetőség arra, hogy a virtuális világból kiszakadva egymásra hangolódjunk, figyeljünk egymás érzéseire – tette hozzá a zsűri elnöke.

A korcsoportok szerinti végeredmények kihirdetését követően a Zenetanárok Társaságának különdíját, azaz egy koncertfelkérést, vehetett át a diákok közül kiemelkedő produkciójának elismerésként Eperjesi Zsófia, Szatmári Szilvia, Turai Borka, Turai Gréti, Lendvai Adél, míg a tanároknál Pulius Emese érdemelt elismerést.

 

Címkék#fuvola#Zene

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában