Verseny

2023.04.21. 20:10

Az ország legjobb fuvolistái mérik össze zenei tudásukat Balassagyarmaton

Péntek délután vette kezdetét a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskolában a XI. Országos Fuvola-Duó Verseny. Az eseményt Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere nyitotta meg.

E-L. Zs.

Az eseményt Csach Gábor Balassagyarmat polgármestere nyitotta meg

Forrás: Nool

Fotó: E-L. Zs.

Az ország minden tájáról érkező versenyzőkkel és tanáraikkal telt meg a balassagyarmati művészeti iskola nagyterme péntek délután, ahol elkezdődött a többnapos fuvolaverseny

Balassagyarmat – mint Rózsavölgyi Márk is mutatja – régi zenés városként próbál minden műfajban és zenei rendezvényen helytállni. Nagy öröm számomra, hogy három év kihagyás után városunk újra otthont ad az országos megmérettetésnek – hangsúlyozta Csach Gábor. Kifejtette továbbá, hogy gyakorló fuvolistaként, az otthont adó zeneiskola egykori diákjaként különösen kedves számára ez a rendezvény.

A megnyitón Csábi István, a művészeti iskola igazgatója és a város polgármestere közösen sorsolták ki a résztvevő iskolák sorrendjét. Ezt követően a triók, kvartettek, kvintettek, nagyobb együttesek léptek színpadra a versenybiztosság előtt, amelynek tagjai: dr. Romos Zsolt fuvolaművész - tanár, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Debreceni Egyetem, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium tanára, Kanyó Dávid fuvolaművész - tanár, karmester a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar fuvolaművésze, valamint Pápista Andrea fuvolaművész - tanár, intézményvezető, az Aelia Sabina Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

A nap folyamán Kanyó Dávid fuvolaművész és Réti Balázs zongoraművész koncertjét is hallhatták az érdeklődők. A verseny szombaton szakmai találkozóval, majd díjkiosztóval és gálakoncerttel folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában