Slágerek

2023.04.10. 13:55

Dominált a tánc, a Reptér is felcsendült a KiViSzI salgótarjáni gáláján

Az idén már 11. évében járó Zenthe Ferenc Színház létrejöttében több amatőr színjátszó csoport is szerepet játszott. Ilyen például a KiViSzI is, melynek tagjai minap fergeteges gálaműsort mutattak be.

Csongrády Béla

Kicsik és nagyok együtt szerepeltek a gálán

Forrás: Nool

Fotó: H.Cs.

Az előzmények még a 19. század végéig az Acélgyári Olvasóegylet keretében megalakított, majd a későbbi évtizedekben Petőfi néven nagy sikereket elért legendás együttesig vezethetők vissza, de feltétlenül kiemelendő a közvetlen előd, a Vertich Színpadstúdió, illetve több vonatkozásban ugyancsak a Petőfihez is köthető, főként az akkori kereskedelmi és vendéglátóipari szakmunkásképző növendékeiből 1984-ben létrehozott KiViSzI tevékenysége. Egyik megalapítója Susán Ferenc, a Zenthe rendezője, produkciós igazgatója, a másik Jakubovits Judit, aki manapság is – párjával, Fülöp Norberttel – vezeti a KiViSzI Színházi Műhelyt.

Az immár sokadik megújulását élő csoport a minap tartott gálaműsort a Zenthe kamaratermében. Mint Jakubovics Judit köszöntőjében elmondta, a korábbiakban többször megújultak, mutattak be prózai műveket, zenés darabokat, jelenlegi tevékenységük fő jellemzője a tánc. Ennek jegyében állították össze kétrészes előadásukat is, amelyben néhány úgymond törzstag mellett színpadra léptek az újraalakult stúdiósok, továbbá a legkisebbek, a bájos kishartyáni színházi kuckósok is, minthogy a község önkormányzata helyet biztosít a próbákra. Ugyanígy támogatja őket a KIT Egyesület. Fellépési lehetőségekkel segíti a munkájukat a Dor-Pet Kft. Jakubovits Judit – aki szerkesztette, rendezte is a gálát – nekik éppúgy köszönetet mondott, mint a Zenthének.

A műsorban a kicsik úgymond játékos táncokkal, kedves zenés jelenetekkel váltották ki az érdeklődők tapsát, a nagyobb gyerekek illetve a felnőttek a táncokat olyan slágerekkel kötötték össze, mint például a különböző korszakokat idéző Dunaparti csónakházban, a Reptér, a Valaki mondja meg vagy a Mamma mia című dalok. Mottóként mintegy tartalmi keretbe foglalták a produkciót a költő, Kosztolányi Dezső sorai: Mondd, akarsz-e játszani, mindent, mi élet…

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában