Operett

2022.12.28. 11:22

Szórakoztató ajándékműsorral köszöntötték az időseket Salgótarjánban

Cs. B.

Immár hagyomány, hogy egyrészt a karácsony, másrészt az új esztendő közeledtével a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Képviselete, a városi idősügyi tanács és az önkormányzat köszönti a szépkorúaknak is nevezett idős embereket. E rendezvényeket a nagy érdeklődés miatt rendre a József Attila Művelődési Központ színháztermében szokták tartani, most azonban az energiatakarékosság szándékával bezárt reprezentatív helyszín nem állt rendelkezésükre, ezért a Zenthe Ferenc Színház jóval kisebb befogadóképességű kamaratermében egymás után kétszer mutatták be a műsort. 

A szóvivő Kántor Zoltán volt, aki mintegy bevezetésként tolmácsolta Ady Endre Karácsony című versét is. A megjelenteket – és rajtuk keresztül a város nyugdíjas társadalmát – Fekete Zsolt polgármester üdvözölte és köszönetet mondott több évtizedes – családjuk és a nagyobb közösségek érdekében kifejtett – áldozatos és eredményes munkájukért.

A hangulatos, szórakoztató ajándékműsorban a Zenthe színház két tagja – Simon Kata és Ozsgyáni Mihály – működött közre. Repertoárjukon jól ismert és szeretett kuplék, fülbemászó operettrészletek és táncdalok szerepeltek. Az előadásmód hatását nem kis mértékben fokozta a két szereplő gyakran változtatott, a műhöz illő tetszetős kosztüm és szintén a számokhoz passzoló koreográfia. A fogadtatást, a jó hangulatot mi sem jellemezte jobban, minthogy többször a nézők is együtt énekeltek a művészekkel és nagy tetszéssel fogadták a nekik címzett zenés ajándékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában