Elismerés

2022.12.10. 20:31

Kautzky Armand a közmédia legrangosabb díját vehette át

A pásztói Balassi Bálint Színház igazgatójának munkásságát Wacha Imre-díjjal ismerték el.

Nool

A Wacha Imre-díjjal kitüntetett Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, érdemes művész a közmédia díjátadó ünnepségén a budapesti Thália Télikertben

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Tíz kategóriában adták át a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. által alapított szakmai díjakat csütörtökön Budapesten a példaértékű munka és a közszolgálatért végzett tevékenység elismeréseként – számolt be az MTI.

A díjátadó ünnepségen Koltay András, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke mondott köszöntőt, melyben felidézte Németh László írását a média feladatairól, amelyet 1934-ben a magyar rádió irodalmi tanácsadójaként vetett papírra. Hangsúlyozta: sorai a közszolgálati média napjainkig érvényes alapvetéseit fogalmazták meg.

– A nyelvápolás, a hagyományőrzés, az öntudatra nevelés, a nemzeti önismeret nevelése, a tájékoztatás, a diákműsorok bevezetése, a népművelés, a kulturális hírszolgálat és a szépirodalom népszerűsítése ma is feladatokat jelent a közszolgálati médiának – fogalmazott, majd hozzátette, az átadott díjak a fentiek jegyében végzett munkát ismerik el, követendő példaként állítva munkatársaik elé.

Kautzky Armand Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, érdemes művész, a Duna műsorvezetője, a Montágh Testület tagja Wacha Imre-díjat vehetett át. A szép és helyes magyar nyelvhasználatért járó elismerés a több mint 50 évig a rádiós és televíziós munkatársakat oktató beszédtanárnak állít emléket.

Kautzky Armand átveszi elismerését a tavalyi díjazott Bényi Ildikótól, a közmédia műsorvezetőjétől
Kautzky Armand átveszi elismerését a tavalyi díjazott Bényi Ildikótól, a közmédia műsorvezetőjétől 
Fotós: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Ahogy arról 2018 októberében hírportálunkon beszámoltunk, Kautzky Armandot nevezték ki az akkoriban alakult Balassi Bálint Színház igazgatói pozíciójára. A Jászai Mari-díjas művész azóta is töretlen lelkesedéssel vezeti a pásztói teátrumot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában