Tánc

2022.11.08. 11:21

Rendhagyó advent előtti gálaműsort mutat be a Nógrád Táncegyüttes Salgótarjánban

Rendhagyó advent előtti gálaműsorra készül a Nógrád Táncegyüttes november 12-én, szombaton, 15 és 18 órától. Különleges produkciót készülnek bemutatni a megye közönségének, a koreográfiát ugyanis Lengyelországban már díjazta a szakmai zsűri.

P. K.

Nógrád Tánceggyüttes karácsonyi műsora hagyománnyá vált a megyeszékhelyen

Forrás: Nool Archív/Illusztráció

Az 1975-ben alakult, számos díjjal elismert Nógrád Táncegyüttes évzáró gálája hosszú évekre visszamenőleg elmaradhatatlan részét képezi a megyeszékhely ünnepváró rendezvénysorozatának. Az együttes e gyakorlathoz képest idén korábbi időpontban, november 12-én hívja életre hagyományos műsorát a József Attila Művelődési Központ színháztermében, minthogy a salgótarjáni közgyűlés döntése értelmében december 1-jétől február végéig bezárják az intézményt. 

A Nógrád Táncegyüttes közleménye szerint a műsorban megmutatkoznak az utánpótlás csoportok, melyek tagjai a Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola táncos növendékei, majd a Nógrád Táncegyüttes bemutatja a Hegyek, dombok népei című előadását. A koreográfia különlegessége, hogy azt az idén nyáron a Lengyelországban megrendezett Beszkidek Nemzetközi Folklórfesztiválon a nemzetközi szakmai zsűri is díjjal ismerte el. 

A gálán közreműködik játékával a Sergő Zenekar. A zene Hrúz Dénes, Hrúz Szabolcs, Gyebnár Márton és Kovács József munkáját dicséri, míg a koreográfia Kovács-Jelenik Emese és Kovács József művészeti vezetők ötlete nyomán jött létre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában