Nótaest

2022.11.06. 13:25

Felvidéki palóc dallamok csendültek fel a salgótarjáni nótaesten

Nótaestet rendeztek szombaton a KultPont Kávéházban a Hagyományok Háza Nógrád Megyei Hálózatának a szervezésében.

F. O.

Az érdeklődők a mostani hétvégén a felvidéki palócság dalaival ismerkedhettek meg

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Kovács-Jelinek Emese, a Nógrád Táncegyüttes művészeti vezetője elmondta, hogy második alkalommal szerveztek Salgótarjánban ilyen összejövetelt. Az érdeklődők a mostani hétvégén a felvidéki palócság dalaival ismerkedhettek meg a füleki Varga Lia és a salgótarjáni Dűvő Zenekar segítségével. 

– Két héttel ezelőtt is nagy sikere volt a nótaestünknek, ahol a közönség kalotaszegi énekekkel találkozhatott. A sok érdeklődő miatt a második alkalommal korábbra tettük a kezdést, így még többen ellátogathattak a háromórás programra – emelte ki Kovács-Jelinek Emese.

A helyszínre minden korosztályból érkeztek vendégek. A szervezők tizenkilenc dal szövegét osztották ki a közönségnek, akikkel közösen énekelt Varga Lia, a Rakonca és a Kis Rakonca Néptáncegyüttes, továbbá a Foncsik és a Galáris Énekegyüttes vezetője.

– A kiválasztott nóták ismerősek lehettek a nógrádiaknak is, de az is előfordulhat, hogy ezeket más szöveggel éneklik ezen a vidéken. A népdal nincs kőbe vésve, és számos variációja lehet még a településeken belül is – árulta el Varga Lia a nótákkal kapcsolatban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában