Kiállítás

2022.10.02. 19:08

Nagy utazásra viszi a festményeket, előtte Karancsalján láthatók

Szombaton délután nyílt meg Karancsalján Ducsai István salgótarjáni festő kiállítása. A tizennégy alkotást az érdeklődők egy hónapig tekinthetik meg.

F. O.

Karancsalján nyílt meg szombaton délután Ducsai István salgótarjáni festőművész kiállítása. Műveit a pályatársak méltatták

Forrás: Nool

Fotó: Fodor Orsolya

Az 56 éves művész elárulta, hogy harminc esztendeje fest. Több kiállítása volt a tengerentúlon is, Dél-Amerikától Kanadáig. A most kiállított képeket egy hónap múlva Németországba viszi, utána pedig Ausztriában mutatja be az érdeklődőknek.

Az egyik helyi vendéglőben megnyitott tárlaton Cene gál István ceredi festőművész úgy fogalmazott, hogy Ducsai Istvánnál a szürreális vonal nem új, már évtizedekkel korábban kialakult.

– Ami a kiállított képeken első ránézésre látszik, amögött mindig egy mélyebb tartalom is rejtőzik. Ez később megjelenik és folytatódik a következő alkotásban, mert egy művész sem tudja teljesen kifejezni a mondanivalóját egyetlen műben – emelte ki Cene gál István. Mint mondta, azokat a festőket kell különösen megbecsülni, akik ilyen szinten űzik az alkotómunkát.

– Egy művész technikája folyamatosan fejlődik, és amikor önbizalommal tud leülni a vászon elé, az egy áldott állapot. A most kiállított remek festményeken látszik, hogy Ducsai István magára talált és remek munkát végzett – hangsúlyozta a ceredi festő.

Karácsony Attila szuhai festőművész felidézte, hogy ő és Cene gál István a kilencvenes években együtt kereste fel Ducsai Istvánt, miután meglátták az egyik munkáját egy képkeretezőnél.

– Azóta minden héten meglátogatom a műtermében és olykor témákkal is szolgálok neki, amit ő a saját szájíze szerint visz a vászonra – árulta el Karácsony Attila.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában