Lévárdi Beáta

2022.06.16. 11:27

Nem csak a kezével, a lelkével is vezényel a szécsényi karnagy

Lévárdi Beáta neve az elmúlt hosszú években összeforrt Szécsény zenei életével.

Sz. F.

Lévárdi Beáta számos fellépési lehetőséget biztosít a szécsényi Erkel Ferenc Vegyeskarnak

Forrás: NMH/Sz.F.

A helyi Erkel Ferenc Vegyeskarnak már 1994-től Lévárdi Beáta, a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola tanára a karnagya. Szakmai irányítása alatt a kórus több alkalommal ezüst és arany minősítést kapott, számos hazai és nemzetközi fellépésen szerepeltek. A karnagy elmondta, nem csak a kezével, a lelkével is vezényel, igyekszik magával ragadni a kórus tagjait. Munkássága összeforrt a város zenei életével. 

Varga Lászlóné több mint 40 éve tagja a kórusnak. Úgy vélekedett, hogy Lévárdi Beáta komoly szakmai felkészültséggel, nagy szeretettel végzi a munkáját. Sok fellépési lehetőséget biztosít a csoportnak. Különböző kirándulásokat szervez, szabadidejében pedig pályázatokat ír, hogy az anyagi forrásokat biztosítson a kórustalálkozókra, fellépésekre. – Ő az a típus, aki ha kigondol valamit, akkor addig nem nyugszik, amíg azt meg nem valósítja. Fáradságot nem kímélve dolgozik azon, hogy minél több színvonalas kórustalálkozót szervezhessenek a városban. 

Legutóbb Kodály Zoltán születésének 140., halálának 55. évfordulója alkalmából került sor egy színvonalas kórusfesztiválra, amelynek fő támogatója a Magyar Nemzeti Kulturális Alap volt. A találkozót Stayer László, Szécsény polgármestere és Balla Mihály országgyűlési képviselő nyitotta meg. Fellépett a szécsényi városi gyermekkar, a romhányi Dalárda Kör, az Isaszegi kórus, a Ragyolci női kar, a salgótarjáni Pedagógus Kórus, valamint a helyi Erkel Ferenc Vegyeskar. A végén Lévárdi Beáta karnagy vezényletével felcsendült Kodály Zoltán Magyarokhoz című műve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában