Különlegességek

2022.06.17. 07:36

Hagyományteremtő jelleggel rendeznek kézműves vásárt Karancsberényben

A helyi önkormányzat első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendez kézműves vásárt június 18-án, szombaton a művelődési ház udvarán. Az eseményre nemcsak a községből, hanem a környékbeli falvakból is érkeznek majd árusok.

Gerhát Karina

Kézzel készített kerámiákat is vásárolhatnak majd az érdeklődők

Forrás: Pexels/Illusztráció

– Somoskőben már évek óta húsvétkor és adventkor is tartanak hasonló vásárt, ezért az ottani szervezőtől is kaptunk segítséget az elinduláshoz – mondta el hírportálunknak Lehoczkiné Csombor Erika. A helyi polgármester hozzátette: a rendezvény legfőbb célja, hogy az amatőr, hobbi szinten kézművességgel foglalkozó emberek meg tudják mutatni munkáik gyümölcsét a környéken is. A településre látogatók többek között különféle mézeket, kerámiákat, illetve horgolt termékeket vásárolhatnak majd.

– Emellett, 10 és 14 óra között különféle kulturális programokkal, kézműveskedési lehetőséggel is várjuk a helyszínre érkezőket. A Karancsvölgyi Jótevők Egyesülete pedig óriáspalacsintát is süt, amivel kicsiknek és nagyoknak egyaránt szeretnénk kedveskedni – tudtuk meg Lehoczkiné Csombor Erikától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában