Muzsika

2022.06.18. 18:02

Balassagyarmaton ad koncertet a nógrádi származású gitárművész, Snétberger Ferenc

A Vármegyeháza dísztermében hallhatja a Nógrád megyei közönség legközelebb az elismert művész játékát.

Nool

Snétberger Ferenc gitárművész

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Kurucz Árpád

A világhírű gitárművész, Snétberger Ferenc július 2-án 18:30-tól lép majd fel Balassagyarmaton, a Vármegyeháza dísztermében – derült ki a Balassagyarmat Városháza Facebook-csoportban közzétett bejegyzésből. A rendezvény ingyenes lesz, azonban előzetes regisztrációhoz kötik a szervezők, amire [email protected] e-mail címen van lehetőség július 1-jén éjfélig.

Ahogy arról korábban többször beszámoltunk, a salgótarjáni születésű Snétberger Ferenc improvizációs művészetének és műfajokat átlépő játékának köszönhetően vált világszerte ismertté mind gitárművészként, mind zeneszerzőként. 2011 óta támogatja az elsősorban roma, hátrányos helyzetű, kiemelten tehetséges fiatalok zenei képzését a Snétberger Program keretében.

Bár hosszú ideje Németországban él, szíve időről időre hazahúzza. A gitárművész korábban megkapta a Magyar Köztársaság Érdemrend lovagkeresztjét, a Magyar Éremrend középkeresztjét, a Német Szövetségi érdemkeresztet, 2005-ben Liszt Ferenc-díjat, 2014-ben Kossuth-díjat kapott. Prima díjas 2013-ban, majd 2014-ben a MOB Fair Play díjazottja lett művészeti kategóriában. 2015-ben Hazám, 2018-ban Németországban JTI Trier Jazz Award díjjal tüntették ki. Snétberger Ferenc legutóbb áprilisban kapott munkásságáért rangos elismerést – gitár kategóriában vehette át a Német Dzsesszdíjat (Deutscher Jazzpreis) a brémai gálán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában