sütiverseny

2021.11.19. 21:00

Süteményeikkel versenyeznek a kozárdiak

Őszi süteményversenyt tartanak Kozárdon november 20-án, szombaton, 13 órától.

N. O.

A rendezvénynek a helyi könyvtár és Mária-kert ad otthont. Nevezni összesen két kategóriában lehet, így értékelik majd a legkedvesebb házi, valamint a hagyományos palóc süteményeket.

A részvétel feltétele legalább egy tálca sütemény, amely minimum 30 kis szeletet tartalmaz. A jelentkezőknek a helyszínre kell vinni a finomságokat. A bírálat után megmaradt mennyiséget adományjegy fejében értékesítik, majd az ebből származó bevételt a Kozárdért Alapítvány számára biztosítják. Több díjat is kiosztanak, lesz közönség- és gyerekdíj, de értékelik a legjobb családi receptet, valamint a legtávolabbról érkezett versenyzőt is. A díjazottak Kozárdi Kamrás plakettet és oklevet kapnak.

Kísérőrendezvényként pedig helyitermék-vásárt szerveznek az épület melletti nyílt téren. Ezen túlmenően ugyanezen a napon Vidám délutánra hívják az érdeklődőket, akik 12 órától palóc disznótorost kóstolhatnak, majd 15 órától Xantus Barbara zenés műsorát élvezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában