fényképész

2021.11.25. 14:09

Aktív taggal bővült a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület

Kövesligeti István személyében egy igencsak aktív, hozzáértő taggal gyarapodott a Nógrád Megyei Fotóklub Egyesület.

Cs. B.

Kövesligeti István Beküldött fotó

Fotó: Beküldött

A magyar fotográfia napja augusztus végi rendezvényén a zsűri neki ítélte az első díjat a Sziluett című pályázatra beküldött munkáiért. Ezekben a napokban viszont önálló, Hív a természet című kiállítása tekinthető meg a József Attila Művelődési Központban működő fotógalériában.

Kövesligeti István
Fotó: Beküldött

Kedvenc témájáról sok mindent elmond tárlatának a címe. Ezért senkinek sem okozhat meglepetést, ha a képeken felismeri a környékbeli nevezetes hegycsúcsokat, várakat, láthat szép virágokat, fákat, sajátos szituációkban megörökített állatokat. Szereti fotózni a felhőket, a ködös tájakat. De a mintegy hetven-nyolcvan kép között a Lebegés című, egy kecses nőalak is feltűnik. Az indul a verseny, illetve Minden a fejben dől el címmel a sport is bekerült a témakörök közé.

Sőt, az is kiderül, hogy a humor sem idegen a fotóstól, amit az is bizonyít, hogy Amikor elloptam a Holdat című két felvétele egyikén feltűnik az ismert égitest, a másikon pedig az alkotó autója eltakarja e látványt.

Kövesligeti István a rendőrségtől vonult nyugállományba s azután, mondhatni három évvel ezelőtt kezdett el tudatosabban fotózni. Az egyesületnek – ahová szívesen jár korábbi barátai miatt is – mintegy két éve tagja. Aktivitására jellemző, hogy a múlt hét végén a három napszakot – a hajnalt, a delet és az estét – három különböző hegycsúcson töltötte, természetesen a fotózás kedvéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában