programok

2021.08.19. 11:20

Ereklyegyöngyök gyógyító erejét érezhetik a tari Buddha parkban

Jól haladnak az új látogatóközpont munkálatai, amely az ősi szkíta és hun szellemiséget mutatja majd be. Emellett programokkal és elvonulással várják az érdeklődőket a tari Buddha Parkban.

Nagy Orsolya

A programok mellett folyamatos tanításokat és gyakorlatokat is tartanak, valamint elvonulásokat is rendeznek Archív fotó: NMH/Vendel Lajos

Fotó: unknown

A koronavírus-járvány csillapodását követően a Kőrösi Csoma Sándor Emlékpark is megnyitotta kapuit az érdeklődők előtt.

Becze István dharma­gyakorló portálunknak elmondta, hogy már több rendezvényt megtartottak a nyár folyamán, így például a Dalai Láma születésnapját is megünnepelték. Hamarosan pedig Gyógyító Buddha-ereklye-kiállítással készülnek a látogatók számára.

– A tárlat augusztus 21–22. között lesz látogatható tíz órától, célja, hogy egyedülálló lehetőséget nyújtson az embereknek, hogy megtapasztalhassák a szent ereklyék áldását, a belőlük áradó szellemi energiát, boldogságot, békét, harmóniát és jólétet – közölte Becze István.

Hozzátette: a kiállításon megtekinthetők lesznek például azok az ereklyegyöngyök, amelyeket a megvilágosult mesterek hagytak maguk után a hamvasztást követően, továbbá számos értékes ereklye is látható lesz. Ezen tárgyak nagyon különleges energiával bírnak, és gyógyító hatásuk is van.

A programok mellett folyamatos tanításokat és gyakorlatokat is tartanak, valamint elvonulásokat is rendeznek
Archív fotó: NMH/Vendel Lajos

A programok mellett folyamatos tanításokat és gyakorlatokat is tartanak, valamint elvonulásokat is rendeznek a koronavírus enyhülését követően. Bár a gyakorlatok egy része online térben történt a világjárvány alatt, azonban így sok érdeklődőt vonzott.

A dharmagyakorló arra is kitért, hogy folyamatosan érkeznek látogatók a parkba, de gondosan ügyelnek a megfelelő higiéniai szabályok betartására, valamint a szociális távolságtartása. Érdekes, hogy az elmúlt időszakban több látogató érkezett hozzájuk. Ennek egyik oka feltehetően a vírus miatti bezártság lehet, hiszen mindenkinek szüksége van arra, hogy másokkal találkozzon. Ezenkívül a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberek egyre jobban a spiritualitás irányába fordulnak.

A Buddha Parkban egyébként beruházás zajlik jelenleg, ugyanis szeretnék létrehozni a szkíta és magyar kultúra tiszteletére emelt Kőrösi Csoma Sándor Központot.

– Célunk, hogy azt a közös szellemi kultúrát, amelyet a szkíta és hun nép képviselt, megjelenítsük az érdeklődők előtt, hiszen ez az őshagyományunk. Lesznek majd szobrok, amelyek buddhista és ősmagyar mestereket ábrázolnak, akik megvilágosodott tanítók voltak, de konferenciákat is tartunk. Ezen túlmenően elkészítjük az ősök oltárát is – fejtette ki Becze István.

Mint mondta, vallástól függetlenül bárki látogathatja majd a központot, csakúgy, mint a park többi intézményét. Az épület egyébként már majdnem elkészült kívülről, belülről pedig festés és burkolás zajlik éppen, valamint a külső tereprendezést is elvégzik majd a szakemberek. Minél hamarabb szeretnének elkészülni a szobrokkal is. A tervek szerint hozzávetőleg fél év múlva már a nagyközönség számára is látogatható lesz a létesítmény.

Címkék#buddha-park

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában