tárlat

2021.07.12. 19:05

Virtuális kiállítás mutatja be Salgótarján fejlődését

A betonfalak harmóniája címmel nyílt meg a napokban a Dornyay Béla Múzeum legújabb virtuális kiállítása, amelynek témája a megyeszékhely központjának átépítése és modernizációja.

V. E.

Épül a Karancs

Fotó: Archív

A tárlat kép- és ismeretterjesztő anyagát dr. Fodor Miklós történész, az intézmény igazgatóhelyettese állította össze, elsősorban a múzeum fotó- és képeslaptárának darabjaiból. Ugyanakkor az érdeklődők a Balassi Bálint Megyei Könyvtár helytörténeti gyűjteményének több felvételét is megtekinthetik, illetve Bozsó Róbert magángyűjtő fényképei felajánlásával szintén segítette a kiállítás elkészültét. A virtuális térben barangolók a városközpont, valamint az attól távolabb eső épületek és lakótelepek környékének átalakítási munkafolyamataiba is bepillantást nyerhetnek a tárlat megtekintésével.

Épül a Karancs

Fotó: Archív

A bemutatott helyszínek között szerepel például a Főtér, a Vásártér, a Rokkant-telep, a Pécskő és az Arany János utcák, a megyei kórház és a Meszesalja is. A kiállítás végére „görgetve” az érdeklődők számára arra is lehetőség nyílik, hogy a felvételek segítségével összehasonlítsák a városrészek jelenlegi állapotát az átépítés előttivel. A virtuális tárlat a múzeum hivatalos honlapja mellett az intézmény közösségi oldaláról is elérhető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában