művészet

2021.06.27. 19:59

Megnyugvásként éli meg az alkotást a szécsényi gravírozó

Kelecsényi Boglárka Rimócon töltötte gyermekéveit, ott járt általános iskolába is. Nagy hatással volt rá a község híres népviselete és a helyi hagyományok.

Sz. F.

Kelecsényi Boglárka a gravírozásban teljesedik ki

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

A kreatív kislány örömét lelte az üvegfestésben, gyöngyfűzésben, gyurmázásban. Ahogy mondta, kézügyessége családi örökség. Később a gravírozást is elkezdte tanulni, úgy érezte, abban tud igazán kiteljesedni. Az alkotói munkáját később porcelánfestéssel bővítette. Ma már egy katalógus is őrzi különböző alkotásait.

Kelecsényi Boglárka kifejtette, számára nemcsak kikapcsolódást, hanem belső megnyugvást is jelent ez a munka. Örül, amikor pozitív visszajelzést kap, ami újabb alkotó energiával tölti fel. Lakásának műhelyébe vonul el a világ zajától, és csak a munkájára koncentrál. Szülőfalujában, Rimócon már rendeztek kiállítást az alkotásaiból, de munkái megtalálhatók egy rimóci boltban és Szécsényben a Művelődési Ház boltjában is.

Kelecsényi Boglárka a gravírozásban teljesedik ki
Fotó: Sz. F. / NMH

Kreativitását, alkotó fantáziáját a mindennapi munkájában is hasznosítja. Balassagyarmaton konyhabútorok értékesítésével foglalkozik. Amikor egy ügyfél felkeresi, s elmondja, hogy milyen méretű a konyhája, milyen bútorzatot szeretne, ő szívesen ellátja szakmai tanácsokkal, s csak ezután kerül sor a legyártásra.

Kelecsényi Boglárka büszke négyéves kislányára, aki örökölte édesanyja kézügyességét, szeret rajzolni, festeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában