Magyar Érdemrend Lovagkeresztje

2020.11.02. 12:04

Lovagkeresztet kapott a salgótarjáni származású egyetemi tanár

Az egyik legmagasabb állami kitüntetést, a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg csütörtökön Korim Tamás. A salgótarjáni származású egyetemi docens jelenleg a Pannon Egyetem Mérnöki Kara Műszaki Tudományok Kutató-Fejlesztő Központjának igazgatója.

Korim Brigitta

Kásler Miklós, az emberi erõforrások minisztere és Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára (középen, j-b) a Magyar Érdemrend Lovagkereszt, a Magyar Érdemrend Tisztikereszt, az Érdemes Mûvész, a Kiváló Mûvész és a Babérkoszorú-díjak átadásán a Pesti Vigadóban 2020. augusztus 18-án. A koronavírus-járvány miatt az állami kitüntetéseket idén március 15., az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója helyett az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan adják át.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Idén Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára adta át a köztársasági elnök megbízásából az állami kitüntetéseket csütörtökön Budapesten, a Pesti Vigadóban. Az érdemrendek fokozatait olyan személyeknek ítélik oda, akik a kultúra, a tudomány, a művészet vagy a saját szakterületén a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének és érdekeinek előmozdításában és gyarapításában kimagasló és példamutató munkát végeztek.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztje a magyar állam által adományozható legmagasabb kitüntetésnek, a Magyar Érdemrendnek a legalacsonyabb osztálya. Évenként legfeljebb kettőszáznyolcvan nyerhető el. Ezek közül az egyik fehér zománcozású görög keresztet a vegyészmérnök, Korim Tamás vihette haza, aki a több évtizedes ismeretterjesztés és a tehetséggondozás iránt elhivatott oktatói pályája, valamint tanulmányai és kutatásai eredményeként kapta meg az elismerést.

A kitüntetett szakember 1962-ben született Salgótarjánban, egy bányász családban. Egészen középiskola tanulmányainak megkezdéséig a megyeszékhelyen. A Veszprémi Vegyipari Egyetem nehézvegyipari szakon kezdte meg felsőoktatásban töltött éveit. Az egyetemtől ez után sem vált el, a diplomaszerzést követően az intézmény falain belül helyezkedett el, ahol a ranglétrát végigjárva mára már a Műszaki Tudományok Kutató-Fejlesztő Központjának igazgatója, amellett, hogy továbbra is oktatja a fiatal mérnökhallgatókat. Dr. Korim Tamás salgótarjáni gyökereihez a mai napig hűséges, több havonta látogat vissza nyugdíjas édesapjához és családjához.

A kitüntetést korábban már több nógrádi származású, kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakember és művész vehette át, köztük Pándy Piroska.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában