térzene

2020.07.11. 11:35

Bátonyterenyén közel viszik a zenét az emberekhez

Címkék#térzene

A zene világnapján indult el az elmúlt évben az országos Térzene program azzal a céllal, hogy minél több emberhez eljusson a hangversenytermekben felcsendülő dallamok varázsa.

G. E.

Egyre több helyszínen, köztereken és parkokban szól a zene

Az ötlet megvalósítói arra törekednek, hogy egyre több helyszínen, köztereken és parkokban is megszólaljon a klasszikus zene. Ezek az alkalmak találkozási pontok, szórakoztató, ingyenes programok az egész család számára a nyári időszakban.

– Bátonyterenye is csatlakozott a fenti kezdeményezéshez, így a napokban a Városház téren csendültek fel Kodály Zoltán műveinek akkordjai. A Filharmónia Magyarország jóvoltából megvalósuló programsorozat keretében a Trio a lá Kodály együttes igényesen összeállított repertoárja szórakoztatta a közönséget – közölte Pékné Fejes-Marsinszki Ágnes, a Bátonyterenyei Közművelődési Központ szakmai vezetője, hozzátéve: – Kéthetente, váltakozó helyszíneken – a Városház téren és a Flóra szobornál – folytatódik a koncertsorozat, amely július végéig nyújt kellemes kikapcsolódást a helyieknek.

Egyre több helyszínen, köztereken és parkokban szól a zene

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában