Karanténmesék: legendás színészek olvasták fel a tarjáni színésznő novelláit

Mint arról korábban is beszámoltunk, Marjai Virág, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház művésznője Karanténmesék címmel indított videósorozatot Fésztufész nevű oldalán, ahol a járványhelyzet kihirdetése után számtalan történet jelent meg ismert és közkedvelt színészek előadásában.

P. K.

Marjai Virág rendszeresen olvas, és sokat játszik a kutyájával is

Forrás: NMH

Fotó: H. M.

A koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben minden színházi előadást és koncertet lemondtak. Így a színészek, énekesek, zenészek arra kényszerültek, hogy otthon adják elő műveiket. Marjai Virág színésztársait kérte fel arra, hogy a saját novelláit tolmácsolják a közönségnek.

Nem kis nevek olvasták fel saját otthonukban a Zenthe-díjas színésznő műveit, a második novellát például Koltai Róbert, Jászai Mari-díjas magyar színművész, filmrendező, érdemes művész tolmácsolásában tekinthettük meg az interneten.

– Régi tervem volt, hogy saját írásaimat színművészkollégák tolmácsolásában megszólaltatom. Úgy tapasztalom, örömmel tesznek eleget kérésemnek, a követők pedig szintén boldogok, hogy ha a színházban jelenleg nem is, de a világhálón láthatják az általuk kedvelt színművészeket. Számomra nagyon izgalmas megtapasztalni azt, hogy az adott előadó miként folyatja önmagán keresztül a történetemet. Emellett izgalmas az is, ahogyan személyes gondolataim egy kívülálló értelmezésében megszólalnak. Sokat tanulok belőle, és némiképp színesíti a jelenleg meglehetősen egyhangú napjaimat – mesélte Marjai Virág a sorozatról.

Minden nap más művész adta elő a színésznő műveit, amelyből egy csokorral össze is gyűjtöttünk olvasóinknak. A sorozat időközben véget ért, de a közösségi oldalon visszakereshető az összes videó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában