Rustico

2020.03.18. 17:08

Különleges népzenével mutatkozott be a tarjáni énekesnő triója

A Váczi Gyula Alapfokú Művészeti Iskola tavaly indította útjára hangversenysorozatát, amelynek célja a nógrádi kötődésű Junior Prima díjasok bemutatkozása a megyeszékhelyen. Egyedülálló módon a zeneiskola eddig öt olyan tehetséget nevelt ki, akik ezen elismerést büszkén viselik és világszerte öregbítik megyénk jó hírét.

P. K.

Rustico koncert a salgótarjáni Váczi Gyula zeneiskolában, A fellépők: énekelt- Kubinyi Júlia, fúvós hangszereket szólaltatott meg- Szokolay Dongó Balázs,cimbalom- Zimber Ferenc

Fotó: Hegedűs Márk

Az elmúlt esztendőben Pálfalvi Tamás trombitaművész és Kiss Péter zongorista már megszólaltatta hangszereit Salgótarjánban, ezúttal pedig Kubinyi Júlia népdalénekes töltötte meg gyönyörű hangjával az intézmény koncerttermét. A salgótarjáni születésű énekesnő Szokolay Dongó Balázzsal és Zimber Ferenccel kiegészülve hozta el nemrégiben különleges, Rustico című előadását a városi közönségnek.

 

E trióformáció magyar népzenei alapokon nyugvó kamarazenét játszik, amelyben a hagyományos népzenében használatos fúvós hangszerek és a cimbalom virtuóz közös játékával egészen újszerűen szólaltatják meg a Kárpát-medence egyes tájegységeinek dallamait. A fellépők először székelyföldi és moldvai dallamokat keltettek életre a színpadon, majd mezőségi énekekkel, nyitrai dudanótákkal és moldvai tánczenékkel simogatták a nézők lelkét.

Kubinyi Júlia énekhangjához Szokolay Dongó Balázs furulya-, kaval-, duda- és hosszúfurulya-játéka, valamint Zimber Ferenc cimbalom-előadása tökéletes összhangban párosult. A hangverseny végén a Dűvő zenekar közreműködésével emelték végsőkig az est kitűnő hangulatát. Mintegy kétszáz néző szűnni nem akaró vastapsa volt a bizonyítéka annak, hogy szűkebb hazánkban is van igény a népzene varázslatos erejére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában