stílusok

2019.12.17. 11:20

Gálaműsorral mutatkoztak be a nógrádi táncoktatók Pásztón

Salsát, balettet, hastáncot és néptáncot is elhoztak a Nógrád megyei táncoktatók a napokban rendezett gálára. Az volt a céljuk, hogy a környékbeliek közelebbről is megismerkedjenek a tánccal.

Tóth-Nagy Orsolya

Nem csak a tanárok, de a legapróbb tanítványaik is bemutatták legújabb koreográfiáikat. Képünkön a pásztói balettcsoport növendékei

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Táncgálát tartottak a napokban Pásztón, amelynek a helyi művelődési ház adott otthont. Az eseményen Farkas Attila, a város polgármestere köszöntötte az érdeklődőket, majd színpadra léptek az első táncosok.

– Azzal a céllal kezdeményeztem a gálát, hogy összehozzam a környékbeli táncoktatókat. Továbbá szeretném, ha szélesebb körben megismernék őket a helyiek, hiszen csak kevesen tudnak arról, hogy milyen táncok tanulhatók a megyében – mondta el portálunknak Majzik Mónika hastáncoktató, a rendezvény főszervezője.

Hozzátette: idén második alkalommal jött létre az esemény, amelyre kifejezetten Nógrád megyéből érkeztek táncosok.

A rendezvényen fellépett a Salsa Mojitó, a Rose Dance Társastánc Egyesület, a Tari Kontyvirág Táncegyüttes, a Sakinah Hastánc Egyesület, a Balett csoport Pásztó, a Hajdara házaspár, valamint a helyi Karida Hastánccsoport is. Az est vendége a Belly Dance Artistique volt.

A tánc szerelmesei számos stílust megcsodálhattak, például a salsát, a néptáncot, a hastáncot, a latin táncokat, a legkisebbek pedig balettelőadással szórakoztatták az érdeklődőket. Nemcsak csoportos, hanem egyéni műsorokat is megtekinthetett a közönség.

Majzik Mónika arra is kitért, hogy az oktatóknak sajnos nem igazán van lehetőségük arra, hogy itt a megyében megmutassák a tudásukat. A rendezvény által azonban több emberhez eljuthat a munkájuk és mindaz, amit képviselnek.

Fotó: L.B. / NMH

A rendezvény szervezője hangsúlyozta a mozgás fontosságát is. Mint mondta, azért is javasolja mindenkinek a táncot, mert az igen pozitív hatással van az egészségre, ráadásul sikerélményt is ad, ami pedig növeli az önbizalmat.

Majzik Mónika arról is beszélt, hogy nagy volt az érdeklődés a gála iránt, hiszen több mint háromszázan látogattak el az eseményre. Mivel a gála hagyományteremtő céllal született meg, így biztos, hogy jövőre is megtartják. A szervező a helyi önkormányzattal is szeretne együttműködni az ügyben.

Gyógyító mozgás

A pásztói Majzik Mónika már nyolc éve oktat hastáncot. A Karida Hastánccsoport tagjaival több éve részt vesznek fellépéseken, valamint országos versenyeken is indulnak, s több alkalommal is értek el helyezéseket. Majzik Mónika elárulta, hogy a műfajnak részben erotikus kicsengése is van, főként a csípőrázás, a mellkaslökések és a testhullámzások miatt. Ráadásul a ruhák is csábítók. Emellett számos pozitív anatómiai és egészségügyi hatással is bír a hastánc. A tánc egyébként is az egyik legjobb önkifejezési módszer, lelkileg, szellemileg és fizikailag is segít egészségesnek maradni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában