Zenthe-show

2019.08.25. 15:20

Koltai Róbert is közönségdíjat vehetett át a tarjáni színházbarátoktól

Azok a salgótarjáni színházbarátok, aki a 2018/2019-as évadban leadták szavazatukat a különböző kategóriák általuk vélt legjobbjaira, aligha gondolták, hogy kedvenceik – mint eleddig szokás volt – nem az első őszi előadáson, hanem szabadtéren, a Színház újratöltve című kavalkád, ha úgy tetszik show keretében veszik majd át a jól megérdemelt elismeréseiket.

Csongrády Béla

Forrás: NMH

A minapi évadnyitó társulati ülést követően a társulat tagjai nem hazafelé vették az irányt, hanem a Fő térre, hogy ilyen-olyan szerepléssel – énekesként, prózistaként, zenészként, beszélgetőtársként, de minimum lelkes tapsolóként – közreműködjenek az úttörő jellegű rendezvény sikerében.

A képletes karmesteri pálcát a színpadon ugyancsak Simon Lajos igazgató vette kézbe. Annál is inkább, mert sokéves gyakorlata van a műsorvezetésben, a narrátorkodásban.

A program szerkesztői ügyesen váltogatták a produkciókat, illetve a díjátadás mozzanatait. Közönségcsalogató prológként Németh Anna – Kóródy Péter kíséretével – énekelt, majd az Amit akartok (Vízkereszt) című, szeptember 20-án színre kerülő dráma szereplői léptek fel: két fiatal Ladányi Júlia és Hunyadi Máté csillogtatta meg énektudását, Bozó Andrea és Kaszás Gergő Jászai Mari- és Vastaps díjas színművészek beszéltek a salgótarjáni gyökerű, tehetséges rendezővel, Tarnóczi Jakabbal való munkájukról.

A felvidéki származású Jókai Ágnes – aki majd a Mikó István által rendezendő Nem élhetek muzsikaszó nélkül egyik főszereplője lesz januárban – Karády Katalin slágerét, a Hamvadó cigarettavég-et, illetve Zerkovitz Csókos asszonyának egy dalát adta elő. Ezúttal is nagy sikert aratott a Jászai Mari- és Vastaps díjas érdemes művész Mikó István Bereményi Géza Tanítványok című 1985-ös filmjének betétdalával, a Darvas Ferenc szerezte Koldusbáróval.

A kíséretet a zeneszerző adta, aki a Koltai Róbert fémjelezte elmúlt szezoni Lovagias ügy című előadás zenei vezetője is volt Salgótarjánban. Ebből az előadásból énekelt kettőst Vándor Éva és Házi Anita. Utóbbi egy másik ifjúval, Somogyi Katalinnal, valamint Erdélyi Gáborral is énekelt fülbemászó operettegyvelegeket. Somogyi Katalinnak viszont Rácz Jánossal is voltak duettjei. Az énekszámok sora Dés László szerzeményeivel, illetve Frank Sinatra My Way-ével zárult Koltai Róbert és Bakos Kis Gábor előadásában. Fellépett a Nógrád Táncegyüttes és a Dűvő zenekar is.

A Vastaps díjakat színművészek – Albert Péter, Jakab Csaba, Csernák János és P. Kerner Edit – közreműködésével adták át. A legjobb meseszínház a Bandart Ann-Droid előadása, a legkiválóbb gyermekelőadás díját a szécsényi Andi Színjátszósai kapták a Valahol Európában-ért, a legjobb ifjúsági előadásban a váciak Bakos Kis Gábor által rendezett Művészet című darab, a legjobb vendégelőadásnak a József Attila Színház Vándor Éva játszotta Shirley Valentine-je, a legsikeresebb sajátnak a váci Kis Domonkos Márk rendezte Pillantás a hídról bizonyult.

Ebből a darabból került ki a legjobb színésznő, Kökényessy Ágnes, míg a legjobb férfi színész Koltai Róbert lett a Lovagias ügyből Gaál Ildikó rendezésében.

Koncert és sok minden más…

A rendezvényt a Bagossy Brothers Company zárta. A zenekar augusztus 20-án Zamárdiban kapta meg az elmúlt év legjobb akusztikus koncertje Petőfi Zenei Díjat. Voltak jelentős bérleti akciók, lehetett jelmezbe bújni és a Liliomfi díszlete előtt fényképezkedni, s ki volt állítva egy piros Lada, a Taki taxi is, amely a Szomszédok című sorozatban összeforrott Zenthe Ferenc nevével. Az érdeklődők a színházteremben belenézhettek az Amit akartok (Vízkereszt) című komédia próbafolyamatába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában