Magyarnándor

2017.11.23. 12:48

Új eszközöket kapott a rendőrőrs

A Magyarnándori Rendőrőrs munkatársai használhatják majd a helyi önkormányzat által adományozott távcsövet és a gépjárműpark tisztítására alkalmas magasnyomású mosót.

Hegedűs Henrik

A rendszerváltás után a községben kezdte meg működését az ország első rendőrőrse. November 22-én két, nagyobb értékű eszközzel gazdagodtak, a helyi önkormányzatnak köszönhetően.

A művelődési házban rendezett ünnepségen Sándor István, Magyarnándor polgármestere elmondta: több évtizedes jó viszonyt ápol a község vezetése a rendőrkapitánysággal. A rendszerváltás után itt alakult meg az ország első rendőrőrse és azóta is kiváló az együttműködés. Idén dr. Nagy László dandártábornok, megyei főkapitánnyal megerősítették, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítja a rendőrség számára az őrs épületét. Mintegy 120 ezer forint értékben az önkormányzat egy japán gyártmányú, korszerű távcsövet, illetve a gépjárműpark tisztítására egy magasnyomású mosóeszközt adományozott.

 

Csík Csaba (balra) és Sándor István az átadón – Fotók: Torjay Attila

Javult a közbiztonság

Oman Attila alezredes, magyarnándori őrsparancsnok elmondta: a megye legrégebbi őrsén a hét tagú személyi állomány 14 település közbiztonsági és bűnmegelőzési felügyeletét látja el. A járőrszolgálat folyamatos közterületi szolgálatával és a polgárőrök állandó bevonásával az utóbbi időkben jelentős mértékben javult a falvak közbiztonsága, csökkent a bűncselekmények száma, még azokon a helyeken is, ahol korábban nagyobb volt a gond.

 

 

 

Csík Csaba alezredes, balassagyarmati rendőrkapitány hozzátette: a közbiztonság sosem egyszereplős történet, hiszen ott van igazán rend az utcákon, tereken, ahol kialakul a sokrétű összefogás a helyi lakosság és a hivatalos szervek között. Ez már egyértelműen egy új, magasabb szintje az együttműködésnek, ami megvalósul az információk naprakész cseréjében, a közterületen történő fokozottabb rendőri megjelenésben, a polgárőrséggel való hatékony közös munkában is. Így kimutathatóan nagyobb a bizalom az állampolgárokban is a rendőrök iránt.

 

 

A most átvett eszközöknek köszönhetően hatékonyabb lesz a rendőrök munkája.

A rendezvényen Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetségének elnöke elmondta, december folyamán a magyarnándori polgárőrök régi típusú gépjárművét is korszerűbb autóra cserélik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában