eredmények

2018.10.17. 13:57

Tapasztalataikkal segítenek a sikeres Nógrád megyei cégek

Sikeres vállalkozók mutatkoztak be a közelmúltban a pásztói, Nők a vidékfejlesztésben elnevezésű rendezvényen, amelynek sztárvendége Stahl Judit volt.

Tóth-Nagy Orsolya

Fotó: Ladóczki Balázs, NMH

Újabb programmal kedveskedett a környékbeliek számára a Nők Civilben Egyesület. A Nőközpont Pásztón projekt keretében megvalósult rendezvénynek a helyi művelődési ház adott otthont, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhettek különböző megyei vállalkozásokba.

– A szakmai tervünk részeként szerveztük meg a programot, amelynek célja az volt, hogy olyan vállalkozókat, nőket és családokat hívjunk el az eseményre, akik a jó gyakorlatok bemutatásával segítik azokat, akik saját maguk szeretnének vállalkozást teremteni. Az innovatív ötletekkel, a nehézségeket és sikereket feltárva példát mutathatnak azok számára, akik még keresik a lehetőségeket – mondta Huczekné Rétvári Mónika, a Nők Civilben Egyesület elnöke és a Pásztói Család és KarrierPONT szakmai vezetője.

Hozzátette: olyan sikeres nők és családok érkeztek a rendezvényre, akik a vidékfejlesztés több területén sikereket értek el, így például a gasztronómiában, a kézművességben és az idegenforgalomban. A szakemberek egy-egy prezentáció keretében mutatkoztak be, de termékeiket is magukkal hozták.

Motiválják a hölgyeket

A Nők Civilben Egyesület november 3-án, szombaton újabb programra invitálja a vendégeket. Ezúttal Női motivációs és sikernapot tartanak 14 órai kezdettel, amelynek a helyi könyvtár, majd a művelődési központ ad otthont. A rendezvényen a városhoz kötődő ismert és sikeres nők beszélgetnek a múltról és a jelenről. Később Pataki Ágnes modell és Balázs Béla-díjas filmproducer mutatkozik be, majd az érdeklődők az Egy nap című film premier előtti bemutatóján vehetnek részt. Végül egy talkshow-n ismét Pataki Ágnessel találkozhatnak a pásztóiak.

A vendégek megtudhatták, hogy ezek a sikeres vállalkozók honnan indultak el és hogyan valósították meg álmaikat – közölte a vezető. A bemutatkozásokat követően Stahl Judit, médiaszemélyiség osztotta meg tapasztalatait a ­közönséggel.

– Azért éppen Stahl Juditra esett a választásunk, mert személyiségével és hírnevével teljes mértékben kapcsolódik a rendezvény témájához. Az ő története nagyon jó példa arra, hogy milyen sok mindenre képesek vagyunk, hogy az önmegvalósítás nem életkorfüggő – osztotta meg portálunkkal Huczekné Rétvári Mónika, aki azt is elárulta, hogy a projekt további céljai között szerepel, hogy a nők munkaerőpiaci helyzetén javítsanak.

Ehhez a család és a munka összeegyeztethetőségét szükséges előmozdítani. Ahhoz pedig, hogy a munkavállalói szerep mellett a szülői és házastársi kapcsolatban is jól tudjon működni valaki, a munkaadói oldaltámogató hozzáállása is szükséges.

A jövőbeli tervekkel kapcsolatban Huczekné Rétvári Mónika elmondta, hogy a további rendezvényeik és workshopjaik mellett hamarosan képzéseket is tartanak majd.

Kiemelt fotónkon: Mátrakeresztesen az ország legismertebb fakanalasai élnek. Nők is akadnak közöttük – Fotó: L. B., NMH

Címkék#Pásztó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában