Helyi közélet

2017.08.23. 05:00

„Őrizzük meg mindazt, ami a miénk!”

fenyvesi

Változatos programokat kínáló, remek hangulatú falunapot tartottak szombaton, Taron. Először adták át a „Tar településért” emlékplakettet, amit egyfajta elismerésnek szánt az önkormányzat, ezzel utólag megköszönve az értéket teremtő, maradandó munkát.

Tar. Az ünnep Csonka Csaba plébános „vezetésével” az iskola udvarán, a – helyi Kis István pékmester jóvoltából kapott – új kenyér megáldásával kezdődött. Ezt követően Turopoli Zsolt polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki beszédében kiemelte: „Nekünk, kései utódoknak az a rendeltetésünk, hogy megvédelmezzük mindazt, amit Szent István-i útnak nevezhetünk. Tanuljunk más népektől, ugyanakkor őrizzük meg mindazt, ami a miénk és adjuk tovább nemzedékről nemzedékre!”

[caption id="" align="aligncenter" width="1024"] Tari Józsefné és Dobrovolnyi Mátyás vehette át a „Tar településért” emlékplakettet Turopoli Zsolt polgármestertől[/caption]

A településvezető a megnyitó után elismerő okleveleket adományozott a község életében aktív munkát végzett személyeknek, akik életük során olyan tevékenységet folytattak, amellyel elősegítették a helység fejlődését, jövőjét, s amellyel maradandót alkottak.

„Tar településért” emlékplakettet vehetett át elsőként Tari Józsefné tanítónő, aki munkájával következetességre, igazságosságra, becsületességre, kitartásra, a munka szeretetére oktatta, nevelte a jövő generációját. Ezután Dobrovolnyi Mátyást díjazták, aki sportszerető emberként folyamatosan támogatta a tari labdarúgást, az ő anyagi segítségével és vezetése alatt a ’90-es években neves játékosokkal kiegészülve megyei első osztályig jutott a labdarúgó csapat, de neki köszönhető a sportöltöző megépülése és a templomi orgona felújítása is.

A kötetlen szórakozás előtt átadták az új teret, majd zászlófelvonással fejeződött be az ünnepi ceremónia. A kultúrműsorban előbb a Tari Kontyvirág Hagyományőrző Egyesület, majd a Tari Nyugdíjas Egyesület és az Egy a célunk Tarért Egyesület szórakoztatta a szépszámú közönséget. A délutáni programokban egymást követve Oláh Gergő, Nyertes Zsuzsa és Zsuzsa Mihály társulata, a BZT zenekar lépett színpadra. Az esti program sztárvendége a Hidvégi Band volt.

(NBA)

Címkék#Megye#Tar

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában