Támogatás

2018.08.14. 20:20

Óriási segítséget kapnak a fiatal szülők Nógrádban

Csaknem százmillió forintos támogatás nyert el a közelmúltban a Szécsény Térsége Humánszolgáltató Intézményfenntartó Társulás.

Nagy Orsolya

Fotó: Shutterstock

A kapott összegből úgynevezett jelenlétházakat alakítanak ki Endrefalván, Nógrádszakálban, Rimócon, Magyargécen, Nógrádmegyerben, Nagylócon és Varsányban, az önkormányzatok által biztosított ingatlanokban.

Az itt dolgozó szakemberek kéthetente egyszer eljutnak a települések lakóihoz. A hálózatban részt vesz más szakemberek mellett szociális munkás, logopédus, fejlesztőpedagógus, pszichológus, gyógypedagógus. Fontos cél a családsegítő és gyerekjóléti szolgálatok fejlesztése is.

A projekt eredményeként és a szakmai függetlenedés biztosítása érdekében külön épületben kapnak helyet a szolgáltatások Szécsényben, Ludányhalásziban, Pilinyben, Szécsényfelfaluban, Nógrádsipeken, Szalmatercsen, valamint Hollókőn. Céljuk, hogy megelőzzék a korai terhességet és a fiatal lányoknak teljes információt nyújtsanak a gyermekvállalásról.

A fiatal szülőknek pedig a csecsemőgondozási alapismereteket és a kisgyermekkor fejlődési szakaszait ismertetik. A projekt szakmai megvalósításának ­központja a Gyermekesély Irodában lesz, a szécsényi polgármesteri hivatal épületében, ahol egy bizottság is működni fog majd.

A támogatás által megvalósulnak egyebek mellett egészségügyi szűrővizsgálatok, sportprogramok, művészeti nevelések, de napközis és bentlakásos táborok is. A projekt várhatóan 2020 februárjában ér véget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában