Balassagyarmat

2018.04.21. 07:33

Fiatal művész debutált Gyarmaton

Fiatal képzőművész első önálló kiállítása nyílt meg a napokban a Madách Imre Városi Könyvtár galériájában. Lengyel Máté nevét elsősorban édesapja, a Pro Urbe díjas grafikus- és festőművész Lengyel Péter révén ismerheti a nagyközönség, az apa rendre segíti, támogatja a fiú kitárulkozását.

H.H.

A tárlat megnyitóján Bellér Annamária, a Mikszáth Kálmán Középiskola tanára azt hangoztatta, hogy az ifjú al­kotó számára a művek elkészítésébe való merülés egyfajta menedéknek számít, ahol kiteljesedhet a kedv, ahol más dimenzióba kerülhet a személyiség, és ilyen nagyszerű formákban testesül meg a tehetség.

Hozzátette, Lengyel Máténak ugyan van civil foglalkozása, mégis, hivatásának tekinti a képzőművészetet, hiszen lényegében minden szabadidejét erre fordítja, ennek él. Változatos technikájú képeinek tárgyául gyakran választja friss film-, illetve olvasmányélményeit, és nem véletlenül a „Kontrasztok” címet viseli a kiállítás, hiszen olykor az egyes képeken belül is jól felis­mer­hető a színek vagy alakok által az ellentétek különös játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában